Jong Ajax kan na de gewonnen wedstrijd tegen Jong Feyenoord/Excelsior (0-2) uitkijken naar een heuse bekerfinale. Donderdag 26 april strijdt de ploeg van trainer Gery Vink voor de KNVB Beker voor beloftenelftallen in een wedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Op de weg naar de finale won de Amsterdamse ploeg van Jong ADO Den Haag (4-2), Jong Heerenveen (5-2) en Jong FC Groningen (2-0). Aankomende donderdag wacht dus opnieuw een bekerwedstrijd voor de huidige nummer twee van de beloftencompetitie.

Omdat de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht is wordt er een speciaal reglement in acht genomen. Zo is er bijvoorbeeld afgesproken dat er géén reguliere kaartverkoop wordt gehouden. In plaats daarvan worden 3.000 kinderen in de leeftijdscategorie tot en met 13 jaar voor deze wedstrijd uitgenodigd. Dit concept werd eerder succesvol gehanteerd in een bekerwedstrijd van Ajax. Ajax – FC Utrecht wordt nog steeds als risicowedstrijd gezien door de KNVB. Omdat er een beperkte capaciteit is op De Toekomst wordt deze regeling dus toegepast.

Een select aantal scholen en sportverenigingen wordt door beide clubs uitgenodigd om op de finaleavond aanwezig te zijn. Net als bij die speciale wedstrijd Ajax – AZ mag er één begeleider mee om op de kinderen te passen. Hierbij wordt één begeleider per vier kinderen gerekend. Lukt het u niet om als begeleider aanwezig te zijn op De Toekomst, volg dan ons dan op Twitter. Wij zullen deze spannende wedstrijd  via dit account verslaan. Jong Ajax – Jong FC Utrecht begint om 18.30 en zal dus worden afgewerkt op De Toekomst.