Een dag na het belangrijke duel met Sturm Graz speelde (Jong) Ajax een besloten wedstrijd tegen Konyaspor. Met Daley Blind als aanvoerder werd er in de hitte met 1-0 verloren.

Er waren in de eerste helft weinig grote kansen, maar de Turkse ploeg wist vlak voor rust toch op voorsprong te komen dankzij een binnenschuiver bij de tweede paal. Vlak daarna werd het nog een keer gevaarlijk, toen Van Leer de bal losliet op de doellijn en de Turken nog een keer de paal raakten.

In de tweede helft werd er flink gewisseld en dat kwam het spel niet ten goede. Het bleef dan ook bij 0-1.

Opstelling Ajax: Van Leer; Kristensen, Schuurs, Blind (65. Bakker), Wöber (82. Orejuela); Ekkelenkamp (82. Jensen), Gravenberch, S. de Jong (65. De Wit); Labyad (65. Johnsen), Sierhuis (65. Pereira), Lang.