Jong Ajax heeft vrijdagavond op eigen veld ruim gewonnen van FC Eindhoven. De beloften speelden een goede wedstrijd, maar ook de bezoekers creëerden enkele grote kansen. Toch hield Kotarski zijn doel schoon en eindigde de wedstrijd in een 6-0 overwinning.

Jong Ajax startte in een op papier sterke opstelling en begon meteen dreigend aan de wedstrijd. Allereerst kwam Carel Eiting goed door en kreeg hij binnen het strafschopgebied een lichte duw in zijn rug. De scheidsrechter vond het te licht voor een penalty en dus ging Jong Ajax op een andere manier op zoek naar de voorsprong.

Na ruim twintig minuten lukte het ook om op voorsprong te komen. Perr Schuurs besloot in te dribbelen, waarna een lange solo richting het strafschopgebied volgde. Vervolgens kwam de bal bij spits Lassina Traoré, die meteen zijn eerste kans van de wedstrijd raak schoot.

Waarschuwingen van FC Eindhoven
Na de openingstreffer zakte de thuisploeg iets in en kregen de bezoekers uit Eindhoven enkele kansen. Allereerst was het Samy Bourard die een enorme kans overschoot. Enkele minuten later kreeg Jong Ajax een penalty tegen, maar deze werd op knappe wijze gestopt door doelman Dominik Kotarski. Na deze waarschuwingen ging Jong Ajax weer in de aanval en dat deed het ook met succes. Allereerst werd een voorzet van Kühn in eigen doel binnen gegleden door de verdedigende Bart Biemans. Enkele minuten later schoot ook Noa Lang raak.

Sterk spelende Ekkelenkamp in de spits
In de tweede helft ging Jong Ajax op dezelfde voet verder. Jurgen Ekkelenkamp kon, op aangeven van Eiting, rustig langs de uitkomende doelman schieten. Ekkelenkamp, die overigens een erg sterke indruk maakte, speelde de laatste minuten van de wedstrijd in de spits, nadat Traoré naar de kant werd gehaald.

Enkele minuten voor die wissel scoorde Jong Ajax nog twee keer. Allereerst mocht verdediger Schuurs in de tweede helft nog aanleggen voor een vrije trap. Zijn poging ging strak in de linkerhoek van het doel. Na een afgeslagen corner schoot ook Gravenberch raak, hij kapte goed en schoot vervolgens zijn vijfde treffer van het seizoen raak.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; J. Timber, Schuurs, Pierie, Castillo; Gravenberch, Ekkelenkamp, Eiting; Kühn, Traoré, Lang.