De Amsterdamse beloften hebben na het verlies van afgelopen maandag tegen Jong PSV weer eens drie punten gepakt. Danilo Pereira maakte twee doelpunten en is nu met zes doelpunten de topscorer van Jong Ajax.

Op volle sterkte

De ploeg van Michael Reiziger was na de interlandperiode van afgelopen week weer op volle sterkte. Na ruim een kwartier aftasten, begonnen de beloften steeds beter en sneller te voetballen op De Toekomst. Dit leidde uiteindelijk tot de 1-0. Verschillende pogingen van dichtbij werden tegen een van de verdedigers of tegen de keeper geschoten, maar uiteindelijk kreeg Pereira de bal alsnog wel tegen de touwen.

Counter

Vlak voor rust kon RKC echter uit een counter wat terugdoen. De ploeg uit Waalwijk zette een snelle aanval op over de linkerkant. Kemper kon deze aanval er net niet uithalen, waarna Kotarski van dichtbij werd gepasseerd. Direct na de rust werden Schuurs en Lang naar de kant gehaald en mochten Botman en Johnsen het laten zien.

Tien man

De tweede helft begon echter vervelend voor de beloften. Bakboord kwam wat wild in met zijn arm en raakte daarmee het gezicht van zijn directe tegenstander. De scheidsrechter leek niet te twijfelen en gaf direct rood aan de vleugelverdediger. Jong Ajax ging verder met Gravenberch in het centrum van de  verdediging en Kemper op rechtsback. Ondanks het ondertal probeerden de beloften toch steeds de aanval te zoeken.

Invalbeurt Dennis Johnsen

Johnsen liet het publiek bij vlagen enorm genieten op De Toekomst. Hij deelde verschillende panna’s uit en maakte prachtige bewegingen. Echter leed hij ook vrij veel balverlies, waardoor de meningen op de tribune over zijn invalbeurt verdeeld waren. Deze verdeeldheid werd echter kort voor tijd minder door een belangrijke assist van de Noor. Johnsen werd de diepte in gestuurd en liep het strafschopgebied goed binnen. Hij gaf de bal strak voor en Pereira kon eenvoudig van dichtbij binnenschieten.