Ruim een week nadat de bal in de Eredivisie is gaan rollen, begon ook de Keuken Kampioen Divisie. Jong Ajax ging op bezoek in Oss en verloor met 2-1. Invaller Jensen maakte de enige Amsterdamse treffer.

Kenneth Taylor maakte zijn debuut op het middenveld bij Jong Ajax, dat vanaf het begin van de wedstrijd domineerde. Ook creëerden de beloften binnen tien minuten een grote kans. Na een goede dribbel van Kühn, kon Lang de bal net niet genoeg controleren en ging de kans verloren. De dominantie zorgde ook voor veel ruimte achter de verdediging bij Jong Ajax. TOP Oss maakte daar in de negentiende minuut volop gebruik van. Enzo Stroo werd de diepte in gestuurd en kwam als eerst bij de bal. Scherpen verkeek zich op de snelheid van de bal en was ver uit zijn doel. Hij probeerde het zelf te herstellen, maar dit lukte niet en Cihat Çelik schoot raak.

Slecht uit de startblokken in tweede helft
Jong Ajax startte na rust met alle goede bedoelingen, maar weer was het Stroo die in de ruimte achter de verdediging dook. Dean Solomons trok daarbij aan de noodrem en haalde Stroo neer. Dit leverde een penalty voor Oss en een gele kaart voor Solomons op. Middenvelder Philippe Rommens benutte de penalty en zo werd de marge vergroot.

Vervolgens moest Jong Ajax op zoek naar de aansluitingstreffer, maar tot kansen kwamen de Amsterdammers eigenlijk vrijwel niet meer. Tot uit het niets, zo’n tien minuten voor tijd Jensen een voorzet van Ekkelenkamp binnnen schoot. De treffer kwam echter te laat en zo bleek uit de eerste wedstrijd van het seizoen dat de ploeg van Van der Gaag duidelijk creativiteit miste om de verdediging van TOP Oss te breken.