Jong Ajax heeft maandagavond een vrij eenvoudige overwinning weten te boeken op Roda JC. De eindstand was door twee doelpunten van Jurgen Ekkelenkamp bij rust al bereikt op de Toekomst. Door de overwinning stijgt Jong Ajax naar de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Op een waterkoud sportcomplex de Toekomst werden de aanwezigen niet bepaald warm van het eerste half uur. De thuisploeg had moeite om de verdediging van Roda JC uit elkaar te spelen. De Limburgers kwamen er zelf wel enkele keren gevaarlijk eruit, maar doelman Kjell Scherpen werd niet tot nauwelijks getest.

In het eerste half uur was vooral de passnauwkeurigheid van de Amsterdammers vrij laag. De druk op de verdediging van de bezoekers nam echter wel toe, waardoor Jong Ajax steeds beter in de wedstrijd kwam. Dit resulteerde allereerst in een goede kans voor Nicolas Kühn en enkele minuten later een vrije trap op een mooie plek. Beide kansen werden echter niet benut, maar de eerstvolgende kans was wel raak. Na een goede inspeelpass van Jurriën Timber, kwam de bal via Kühn en Gravenberch bij Jurgen Ekklenkamp. De middenvelder twijfelde geen moment en schoot hard raak: 1-0.

Timber aan de basis
Enkele minuten later was het Quinten Timber die belangrijk was voor de beloften. Hij speelde dit seizoen al op verschillende posities en ditmaal als linksbuiten. Op die plek zette hij een actie in, waarmee hij zijn tegenstander passeerde en vervolgens een voorzet kon geven. Deze kon eenvoudig worden binnengetikt door Jurgen Ekkelenkamp.

In de rust werd Brian Brobbey vervangen door Kenneth Taylor, wat betekende dat Ekkelenkamp een linie naar voren ging en op zoek kon gaan naar zijn eerste hattrick in het betaalde voetbal. Dit doelpunt kwam er echter niet. Jong Ajax leek gas terug te nemen en Roda JC was niet in staat om het Jong Ajax echt moeilijk te maken.

Interessant duel
Met deze eenvoudige overwinning stijgen de beloften naar de tweede plek op de ranglijst. Komende vrijdag staat er voor de ploeg van Mitchell van der Gaag daarom een interessante wedstrijd op het programma. Jong Ajax gaat namelijk naar Leeuwarden om het op te nemen tegen SC Cambuur, de koploper van de Keuken Kampioen Divisie.