Nadat Jong Ajax vorige week op bezoek bij FC Emmen de 3 punten uit handen gaf in de slotfase, wist het ook vanavond in eerste instantie niet de genomen voorsprong vast te houden. Een sterke tweede helft van de Amsterdammers hield de punten uiteindelijk wel op de Toekomst.

Jong Ajax startte de wedstrijd uitstekend, met na ruim 5 minuten de eerste grote kans om de score te Queensy Menig Jong Ajaxopenen. Elton Acolatse gaf na een mooie actie de bal prima voor, waar Queensy Menig de bal voor het inschieten had. De jonge aanvaller wist de bal echter alleen te schampen, en een mooie kans ging zo verkeken.

Het was echter een voorbode voor een kleine storm die komen ging, want na deze kans kwamen er kansen voor Menig en een uitbraak via Acolatse wiens voorzet niet op maat was, alvorens de openingstreffer werd gemaakt door spits Richairo Zivkovic. De aanvaller plukte de bal van de voeten van een tegenstander in het strafschopgebied van Twente, en schoot beheerst de 1-0 binnen. Ook na de openingstreffer bleef Jong Ajax de bovenliggende partij, en was via wederom Zivkovic dicht bij de 2-0. Zijn schot ging rakelings naast de kruising.

Er leek niks aan de hand voor de ploeg van Andries Ulderink en Jaap Stam, tot de 32e minuut. Robert van Koesveld kon de bal niet wegwerken en gaf zo Jari Oosterwijk namens Twente de kans om de gelijkmaker aan te tekenen. Die faalde niet, en zo stonden de ploegen weer naast elkaar.

Kort voor rust kon Jong Ajax weer aan de leiding komen, maar Queensy Menig kreeg de bal in een 1 tegen 1 situatie niet langs de Poolse doelman Bednarek van Twente. Waardoor beide ploegen met een gelijke stand de rust in gingen. 1-1.

Na de rust grotendeels hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft, Jong Ajax dat het spel probeerde te maken, en Twente dat gokte op de snelle tegenstoot. Het was dan ook niet onverdiend dat de Amsterdammers de leiding weer wisten te pakken een kleine 10 minuten na rust. Een verlengde vrije trap van Lerin Duarte werd nog knap gepareerd door de Twente goalie, maar in de rebound was er geen houden aan bij de harde kopbal van Elton Acolatse. 2-1.

Ajax bleef het spel dicteren en de aanval zoeken, en was met name via de rechterkant erg gevaarlijk. Elton Acolatse liet de hele wedstrijd niets heel van zijn directe tegenstander, maar kon ook met meerdere tegenstanders afrekenen zo bleek. De aanvaller passeerde op fraaie wijze 2 man, sneed naar binnen de zestien meter in en schoot uitstekend de 3-1 binnen.

Dat Jong Ajax nog niet klaar was, bleek een paar minuten later. Richairo Zivkovic ontving de bal op de rand van het strafschopgebied, en wist Queensy Menig prachtig vrij voor de keeper te zetten met een slimme hakbal. Ditmaal faalde de aanvaller niet, en werd het na 75 minuten 4-1 voor de thuisploeg.

Na het voorbereidende werk bij de vierde treffer, was het nu zelf weer de beurt aan Richairo Zivkovic om de volgende Ajax treffer te noteren. De bal ging op de stip na een handsbal van een Jong FC Twente speler, en de spits schoot beheerst binnen. Met nog 10 minuten te gaan kwam Jong Ajax hiermee op een ruime 5-1 voorsprong.

Na de vijfde treffer was het uitspelen geblazen, de laatste minuten leverden geen kansen meer op aan beide kanten. Jong Ajax boekt dus een knappe 5-1 overwinning op Jong Twente en sluipt met dit resultaat het linkerrijtje van de Jupiler League in.

Doelpunten Jong Ajax:
15′ Richairo Zivkovic 1-0
63′ Elton Acolatse 2-1
71′ Elton Acolatse 3-1
75′ Queensy Menig 4-1
81′ Richairo Zivkovic 5-1 (strafschop)

Opstelling Jong Ajax: Leeuwenburgh; Owusu, van der Hoorn, Denswil, van Koesveld; Bakker (78′ El Hasnaoui), Bazoer (46′ Noordhoff), Duarte; Acolatse, Zivkovic, Menig.

Wissels: Alblas, van Bruggen, Noordhoff, Vissie, El Hasnaoui, Hendriks, Becker. Ajax nieuws Ajax1.nl