Jong Ajax heeft vrijdagavond met 2-0 verloren van Go Ahead Eagles. De ploeg van trainer Ulderink was in de Adelaarshorst niet opgewassen tegen de Eredivisiedegradant.

Jong Ajax kwam er in de eerste helft eigenlijk niet aan te pas. De jonge Ajacieden hadden vooral in het begin van de wedstrijd moeite met het vinden van de juiste combinatie. De beste kansen waren dan ook voor Go Ahead Eagles. Dit resulteerde na een kwartier spelen in een strafschop voor de Eagles, maar deze werd gemist. Trainer Ulderink twijfelt of de strafschop terecht werd gegeven. “Ik kon de situatie niet helemaal goed beoordelen en ik heb de beelden ook niet teruggezien, maar ik had het idee dat de strafschop wat makkelijk gegeven was.”

Keeper Onana zorgde meerdere keren voor mooie reddingen, maar in de 32e minuut moest hij zich dan toch gewonnen geven. Een kopbal van Ten Den zorgde voor de 1-0. “De lopende mensen werden niet goed gevolgd, waardoor de voorzet er te makkelijk kon komen. Maar de 1-0 was terecht.”

In de tweede helft kwam Jong Ajax iets beter in de wedstrijd. Vlak na rust kreeg Jong Ajax direct de grootste kans van de wedstrijd. Na een goede actie van Muric belandde een schot van Hendriks op de paal. Ook in het resterende gedeelte van de tweede helft waren de meeste kansen voor Go Ahead. In de periode dat de jonge Ajacieden er combinerend wat beter doorheen leken te komen, was het de Eredivisiedegradant die weer toesloeg: 2-0. Jong Ajax kreeg de bal na een vrije trap niet weg uit de doelmond, waarna de bal simpel kon worden binnengetikt. Ook na de 2-0 moest Onana nog een paar keer redding brengen om een grotere verliespartij te voorkomen.

De volgende wedstrijd van Jong Ajax in de Jupiler League is op maandag 28 september. Op Sportpark de Toekomst is dan FC Oss de tegenstander.