© Proshots

Jong Ajax heeft goede zaken gedaan in Maastricht, de Amsterdammers wonnen met 4-0 in de Geusselt. De beloften speelden verzorgd en fris voetbal. Zian Flemming en Kaj Sierhuis waren de mannen van de avond met beiden twee doelpunten.

Dominantie

De beloften begonnen sterk aan het duel. Het publiek zat overigens te bibberen, dit kwam echter niet door de zenuwen maar door het ijskoude weer in Maastricht. In de derde minuut kwam Jong Ajax er gevaarlijk uit, Bakboord had een splijtende pass in huis op Nunnely. Nunnely zijn voorzet kon nog ternauwernood worden weggewerkt. Omdat twee MVV- spelers dezelfde route namen en zo met elkaar in botsing kwamen, kon de keeper op het nippertje ingrijpen. Zo’n vijf minuten later ontstond er miscommunicatie tussen Alblas en aanvoerder Bergsma. Alblas speelde de bal in op Bergsma, de aanvoerder verwachtte dit niet en daardoor kwam de bal in de voeten bij Ciranni van MVV. De MVV’er stifte de bal echter naast en zo kwamen de beloften met de schrik vrij. Het zou het enige wapenfeit zijn van MVV in deze wedstrijd, de Amsterdammers waren verre weg de beste. Dit resulteerde in de eerste treffer van Kaj Sierhuis, Sierhuis werkte beheerst af op de voorzet van rechtsbuiten Nunnely. 0-1 voor Jong Ajax. Sierhuis was de meest dreigende man aan Amsterdamse zijde, hij kwam verschillende keren dichtbij een tweede treffer. Hij kopte een bal over, op de keeper en raakte bovendien nog eens de paal. De scheidsrechter floot niet veel later voor de rust.

Doorpakken

De beloften begonnen sterk aan de tweede helft, meteen na de rust kwam Sierhuis opnieuw dichtbij. De bevlogen spits had een spectaculaire omhaal in huis, de bal raakte echter een MVV-speler waardoor de bal het doel niet bereikte. In de 60ste minuut was het wel raak, een schitterend aangesneden voorzet van Bakboord kon worden binnen gekopt door Sierhuis. Hiermee tekende Sierhuis aan voor zijn tweede treffer in de wedstrijd, en daarmee voor de 0-2 in Amsterdams voordeel.  Een klein kwartier later zette Zian Flemming zichzelf ook op het scorebord. De speler van Jong Ajax schoot zijn ploeg kiezelhard naar een 0-3 voorsprong, daarmee was de wedstrijd gespeeld. Flemming tekende nog aan voor een tweede treffer, hij kopte een voorzet binnen voor de 0-4 en bepaalde hierdoor de eindstand.

 

Jong Ajax treedt maandag 11 december aan in eigen huis tegen FC Den Bosch, vrijdag 15 december reizen de beloften af naar FC Emmen. Reiziger kan tevreden terug kijken op de laatste twee wedstrijden van zijn ploeg, deze werden allebei gewonnen.