Jong Ajax heeft maandagavond de punten gedeeld met Jong Heerenveen. In Friesland werd het door doelpunten van Lorenzo Ebecilio (foto) en Luciano Slagveer 1-1. De wedstrijd verdiende meer doelpunten, maar het houtwerk stond een doelpunt meerdere malen in de weg. Met de puntendeling blijft Jong Heerenveen koploper in groep A van de beloftencompetitie en zakt Jong Ajax naar plek vier met acht punten uit vijf wedstrijden.

De eerste helft vormde een mooie basis voor de tweede helft. Met veel strijd en inzet probeerden beide ploegen het elkaar moeilijk te maken. Jong Ajax was gevaarlijk via Gino van Kessel en Danny Hoesen. Beide spelers kwamen deze zomer naar Ajax. Van Kessel verruilde de jeugdopleiding van AZ voor Amsterdam en Danny Hoesen tekende eind augustus een contract bij Ajax. Jong Heerenveen was via Luciano Slagveer gevaarlijk. Het Friese talent trof de lat.

In de tweede helft kwam Jong Ajax snel op voorsprong. Na een aanval over rechts wist Lorenzo Ebecilio het net te vinden. De aanvaller speelde al meerdere wedstrijden in het eerste van Ajax, maar is door concurrentie verbannen naar Jong Ajax. Al vrij snel kwam Jong Heerenveen langszij. Het was dezelfde Luciano Slagveer die de snelle gelijkmaker op het scorebord zette. Na de gelijkmaker gingen beide ploegen op zoek naar de winnende treffer. Ruben Ligeon trof de paal, maar ook de Friese beloftenploeg oogde gevaarlijk.

Gescoord werd er niet meer, waardoor beide ploegen een punt verdienden in de beloftencompetitie. Na vijf wedstrijden staat Jong Ajax op een vierde plek in groep A. Een plek die recht geeft op de kampioenenpoule, als alle wedstrijden in de groep zijn gespeeld. Boven Jong Ajax staan Jong NEC en Jong FC Groningen. Jong Heerenveen staat, zoals gezegd, bovenaan met dertien punten. In de kielzog van Jong Ajax vinden we Jong AZ terug. De ploeg uit Alkmaar heeft zes punten uit vijf wedstrijden.