© Proshots

Na de winst op Jong PSV afgelopen maandag volgde voor Jong Ajax een lastige uitwedstrijd in Deventer tegen Go Ahead Eagles. Dat het een lastige avond werd bleek snel: na één minuut was het al raak voor de thuisploeg. Een scherpe corner van Go Ahead schoot door en bij de tweede paal tikte Beukema simpel binnen.

Na de openingsgoal had Jong Ajax veel balbezit, maar het deed er te weinig mee. Zonder grote kansen te creëren bleef Go Ahead simpel overeind en kreeg het zelfs de beste kansen op de 2-0 via Ngombo en Navratil. Het eerste schot van Jong Ajax kwam van de voet van Ekkelenkamp; zijn schot eindigde in de handen van Verhulst. Vlak voor rust kreeg Go Ahead dé kans op 2-0: Navratil probeerde de bal over Kotarski heen te stiften, waar afleggen op de vrijstaande Van der Venne een betere keuze was geweest.

Met de eerste grote kans voor Ajax kwam het in de tweede helft direct op 1-1. Nadat Ngombo voor Go Ahead een vrije kopkans miste, was het aan de andere kant raak. Ekkelenkamp draaide fraai weg bij Bliek en schoot via een Eagles been binnen. Na deze goal was Ajax de betere ploeg en begon het kansen te krijgen via de sterk ingevallen Timber en Traoré. Go Ahead oogde vermoeid, maar Ajax bleef moeite houden met de snelle uitbraken van Go Ahead via Berden en Navratil.

Speldenprikjes werden uitgedeeld via Ekkelenkamp en Traoré, maar de uitgelezen mogelijkheid op de winst kwam in de ultieme slotfase. Na een vermeende handsbal van Lieftink legde arbiter Teuben de bal op de stip. Traoré’s inzet werd echter gestopt door doelman Verhulst, waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

Volgende week speelt Jong Ajax in Maastricht tegen MVV.