Jong Ajax heeft vrijdagavond met 3-5 van RKC Waalwijk gewonnen. In het doelpuntrijke duel in Waalwijk scoorden Clement, Cerny, Muric en El Azzouzi (2) voor de bezoekers.

De beloften van Ajax begonnen in het Mandemakers Stadion uitstekend aan de wedstrijd. Dit leidde na een klein half uur spelen tot een verdiende voorsprong: 0-1. Pelle Clement kopte van dichtbij binnen. Een aantal minuten later was het opnieuw raak voor de Amsterdammers. Ditmaal schoot Vaclav Cerny de bal goed binnen bij de eerste paal. In de resterende tien minuten voor rust wisten Zakaria El Azzouzi en Robert Muric ook het net te vinden. Beide aanvallers rondden een mooie aanval goed af, waardoor Jong Ajax met een comfortabele 0-4 tussenstand de rust in ging.

Vorig seizoen stond Jong Ajax bij rust met 1-4 voor in Waalwijk en verspeelde het de winst door uiteindelijk met 4-4 gelijk te spelen. Even leek dit ook vrijdagavond te gaan gebeuren. Het duel kantelde en Rigino Cicilia trof drie keer het net. Jong Ajax schakelde over op een tactiek met drie verdedigers en kreeg de grip op de wedstrijd weer terug. Tien minuten voor tijd besliste El Azzouzi de wedstrijd door de 3-5 te scoren.

“Ik had op de bank wel even een flashback naar afgelopen seizoen”, keek Jaap Stam terug. ,,Normaal ben je bij 0-4 veilig. We kregen ook kansen om het eerder te beslissen. Toch sloop er na rust wat angst in onze ploeg. Toen we met drie verdedigers gingen spelen, was het weer herkenbaarder voor de spelers. Achteraf mag je niet klagen over hoe we hebben gespeeld en de goals die we hebben gemaakt.”

RKC Waalwijk – Jong Ajax 3-5 (0-4):
’25 0-1 Clement