Jong Ajax heeft het seizoen 2015-16 goed afgesloten. De Amsterdamse beloften wonnen vrijdagavond met 3-1 van FC Den Bosch. Richairo Zivkovic, Sam Hendriks en Donny van de Beek waren trefzeker.

Jong Ajax begon slecht aan de laatste wedstrijd van het seizoen. De ploeg, die vrijdagavond voor het laatst onder leiding stond van Andries Ulderink en Jaap Stam, was vooral aan bal erg slordig. In de beginfase moest André Onana al twee keer reddend optreden. Voor de Ajacieden was de eerste de beste kans wél raak: Richairo Zivkovic werd door Abdelhak Nouri weggestuurd, waarna de spits de bal beheerst langs doelman Heemskerk schoof. Vlak nadat Leeroy Owusu een goede aanval niet wist af te ronden, kwam Den Bosch op gelijke hoogte.

In de tweede helft kwam Ajax veel beter voor de dag, al moest het wel toestaan dat Den Bosch na een klein uur spelen de lat raakte. Niet veel later scoorde Sam Hendriks zijn veertiende treffer van het seizoen en bracht Ajax opnieuw aan de leiding. Een kleine tien minuten later kwam bal via Damil Dankerlui en Abdelhak Nouri bij Donny van de Beek terecht. De talentvolle middenvelder faalde niet oog in oog met de doelman en schoot Ajax beheerst op een 3-1 voorsprong.

Jong Ajax sluit het seizoen als negende af. Een plek die normaal gesproken recht geeft op de play-offs ware het niet dat Jong Ajax daar niet voor in aanmerking komt. Hoewel het de laatste wedstrijd was onder leiding van Ulderink en Stam, was het ook de laatste wedstrijd voor een aantal spelers. Zo speelden vrijdagavond Aschraf El Mahdioui, Damian van Bruggen, Jordy Bruijn, Damon Mirani, Danny Bakker en Milan Vissie voor het laatste in het shirt van Ajax.