Jong Ajax speelde vrijdagavond de laatste wedstrijd van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Aangezien het de verjaardag van Reiziger was, trakteerde het hele team de coach op een enorm ruime zege.

Dani de Wit stond weer eens aan de aftrap bij Jong Ajax. De middenvelder zat de laatste weken vaak bij de selectie van Ten Hag, maar mocht vanavond weer eens minuten maken op een regenachtige Toekomst. De ‘Draufgänger’ liet al snel blijken aanwezig te zijn. Na een goede voorzet van Pereira richting de tweede paal, had hij alle vrijheid om in te koppen.

Enkele minuten later was het weer raak. Schuurs onderschepte de bal op het middenveld. Vervolgens zorgde De Wit voor een hoogstandje, door Cerny met een sleepbeweging en vervolgens een hakje te bedienen. De Tsjech rondde de fraaie aanval graag af.

Na een kwartiertje doelpuntendroogte, versnelde Gravenberch over de linkerflank. Zijn voorzet kwam op de hand van een verdediger, waarna de bal op de stip werd gelegd. Traoré schoot vanaf elf meter raak. Enkele minuten later werd de bal weer op de stip gelegd. Een schot werd met een prima redding van de lijn gehaald, echter door een speler, waardoor de scheidsrechter van dienst niets anders kon doen door Vossebelt van het veld af sturen en weer een penalty te geven. Ditmaal was het Pereira die raak schoot.

Zo was het bij rust de vraag tot hoe ver de score uitgebreid ging worden. Schuurs besloot op aangeven van Cerny kort na rust uit te halen, wat tot zijn eerste doelpunt leidde. Even later omsingelde het beloften elftal de bezoekers opnieuw, maar kwamen zij er niet door heen. Weer besloot Schuurs te schieten en ook zijn tweede poging ging raak.

Uiteindelijk was het Nunnely die in de laatste minuten de eindstand bepaalde. Na een goed schot in het dak van het doel in de 88e minuut, schoot hij vlak voor het eindsignaal er nog een binnen. Al met al trakteerde de ploeg Reiziger op een mooi verjaardagscadeau.