Jong Ajax heeft maandagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Volendam. De Amsterdamse beloften kwamen al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong door een rake kopbal van Abdelhak Nouri. Van Kippersluis maakte na ruim een uur spelen de gelijkmaker.

Jong Ajax startte met een sterke opstelling. Zo begonnen onder andere Abdelhak Nouri, David Neres, Frenkie de Jong, Mateo Cassierra en Justin Kluivert in de basis. De ploeg van Marcel Keizer begon goed aan de wedstrijd. Al na zeven minuten kopte Nouri een voorzet van Deyovaisio Zeefuik tegen het net. De talenten tikten zo nu en dan de bezoekers helemaal weg, maar wisten niet verder uit te lopen. Jack Tuyp had vlak voor rust de beste mogelijkheid voor Volendam. Uit een hoekschop schoot hij de bal over het doel van Alblas heen. Aan de andere kant was Mateo Cassierra, na een fraaie combinatie met Frenkie de Jong, dichtbij een treffer.

In de tweede helft kreeg Damil Dankerlui na een uitstekende pass van Carel Eiting een goede mogelijkheid op de 2-0, maar de Volendamse doelman lag in de weg. Doordat de tweede Amsterdamse goal uitbleef, begin Volendam steeds te geloven in dat er wat te halen viel. Een voorzet, die van richting werd veranderd, belandde bij de tweede paal voor de voeten van Van Kippersluis. De aanvaller schoot de bal vervolgens goed in het doel. In de slotfase waren er nog kansen voor Van Son (Volendam), Dankerlui en De Jong.

Komende vrijdag gaat Jong Ajax op bezoek bij NAC Breda.