Op bezoek in Enschede heeft Jong Ajax weer eens een uitwedstrijd gewonnen. Botman, Dest, Ekkelenkamp(2x) en Cerny scoorden namens Jong Ajax. Carel Eiting maakte zijn rentree na een blessure aan zijn enkel en startte in de basis.

Foutje Kotarski
De Amsterdamse beloften begonnen niet sterk aan de wedstrijd en kwamen binnen tien minuten al op achterstand. Kotarski leek de voorzet vanaf de zijkant zo op te kunnen rapen, maar had de bal toch niet klemvast. In de rebound kon hiervan geprofiteerd worden en zo stond de thuisploeg al snel op voorsprong.

In de achttiende minuut kwam Bakker goed op. Hij legde de bal terug op Gravenberch, die tegen de keeper op schoot, ook de rebound van Cerny werd verdedigd tot een corner. Uit deze corner kon Botman raakkoppen voor de gelijkmaker.

Twee goals vlak voor rust
Jong Ajax bleef hierna doorgaan en weer werd er een doelpunt gecreƫerd met behulp van een opkomende back, nu was het Dest die de tweede goal binnen kon schieten. Hij kwam opstomen en Cerny bediende hem, waarna de vleugelverdediger de bal in de verre hoek schoot. Als reactie hierop, besloten de aanwezige fans, die waren meegereisd naar Enschede voor het jaarlijkse broodje beenham, de beloften nog net even wat harder aan te moedigen.

Ook werd vlak voor rust de derde treffer gemaakt. Na een goede loopactie van Bakker en ook een goede voorzet richting Ekkelenkamp, werd de 1-3 door dezelfde Ekkelenkamp gemaakt.

Nadat Twente in de tweede helft snel de aansluitingsteffer kon maken, ging het hard in Enschede. Eerst werd Lang aangetikt in het strafschopgebied en kon Cerny de penalty binnnenschieten. En kort daarna maakte Schuurs een aardige solo en kwam de bal vervolgens bij Ekkelenkamp terecht, die zijn tweede van de avond goed in de hoek schoot.