Jong Ajax heeft maandagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Oss. Op Sportpark de Toekomst werd lang tegen een 0-2 achterstand aangekeken, maar Sam Hendriks en Zakaria El Azzouzi bezorgden het team van Andries Ulderink een verdiend punt.

Door het drukke programma van het eerste elftal deze week en het drukke programma van de Ajax A1 deden er maandagavond bij Jong Ajax vrijwel geen spelers uit andere teams mee. Vaclav Cerny, Donny van de Beek en Abdelhak Nouri ontbraken in de wedstrijdselectie van Jong Ajax. Zij reizen alle drie deze week met de A1 mee naar Duitsland voor de Youth Leaguewedstrijd tegen Schalke 04.

Jong Ajax had in de eerste helft het betere van het spel. Er werden door Acolatse en Hendriks genoeg kansen gecreëerd, alleen zonder resultaat. Het was dan ook FC Oss dat op voorsprong kwam door een benutte strafschop. Ook in de tweede helft stuitte Jong Ajax keer op keer op de doelman van FC Oss. Aan de andere kant van het veld was het wel raak: Zschusschen verdubbelde de score.

Vlak na de 0-2 van FC Oss kreeg De Vogel rood. De aanvaller beging een smerige overtreding op Acolatse en mocht direct inrukken. Dit was de ommekeer in de wedstrijd. Uiteindelijk zorgde Hendriks vanaf de stip voor de aansluitingstreffer. In de laatste minuut van de officiële speeltijd tikte El Azzouzi een voorzet binnen en zorgde daarmee voor het wel verdiende punt.

Trainer Andries Ulderink baalde na afloop vooral dat er niet werd gewonnen. “Natuurlijk baal ik dat we niet hebben gewonnen, want dat hadden we zeker verdiend. Aan de andere kant ben ik tevreden met hoe we hebben gespeeld, en vooral de eerste 35 minuten. Die waren heel goed met gevarieerd aanvalsspel, een hoog tempo en veel kansen. Beter hebben we dit seizoen nog niet gespeeld. Complimenten voor de jongens hoe ze zich bij elkaar hebben geraapt na de 0-2,” blikt Ulderink op Ajax.nl terug op het gelijke spel.

Scoreverloop Jong Ajax-FC Oss 2-2 (0-1):

’37 0-1 Kamaci (Strafschop)
’65 0-2 Zschusschen
’84 1-2 Hendriks (Strafschop)
’90 2-2 El Azzouzi

Opstelling Jong Ajax: Ajax nieuws Ajax1.nl

Onana; Owusu, Lartey Sanniez, Mirani (‘78 El Azzouzi), Dankerlui (‘89 Vissie); Clement, Warmerdam, Bakker; Muric, Hendriks, Acolatse.