Jong Ajax zit ook dit seizoen weer vol met talent en de groep is ook vanzelfsprekend enorm jong. Een groot aantal spelers mogen nog minuten maken bij het O19 van Heitinga. Toch hebben we geprobeerd een aantal spelers op te sommen, die we op (korte) termijn in Ajax 1 kunnen verwachten. 

 1. Dani De Wit
  Allereerst de aanvoerder van de ploeg van Reiziger. De Wit wordt regelmatig vergeleken met Davy Klaassen, vooral vanwege zijn mentaliteit. Daarnaast heeft hij ook, net als Klaassen, een neusje voor de goal. Hij scoorde in twaalf wedstrijden vijf keer. Waarbij ook vermeld moet worden dat hij vaak eerder werd gewisseld, met het oog op een plek in de selectie bij het eerste. De middenvelder wordt in mijn ogen tekort gedaan door alleen zijn mentaliteit te noemen, want hij heeft ook een prima voetballend vermogen, wat vaak wordt vergeten.
 2. Ryan Gravenberch
  Gravenberch is waarschijnlijk wel de meest verwachte naam in dit rijtje. Hij is de jongste debutant in het shirt van Ajax, de jongste Ajax-doelpuntenmaker en dit lijstje kan nog wel verder worden aangevuld. De nog altijd 16-jarige middenvelder speelt (bijna) wekelijks in Jong Ajax en heeft inmiddels ook al twaalf volle wedstrijden meegespeeld. Het lijkt soms ook op dit niveau wat makkelijk te gaan, maar voordat hij daadwerkelijk de stap naar het eerste kan maken, zal hij nog iets meer zijn stempel op het spel moeten drukken. Maar ja, hij is nog altijd maar zestien jaar.
 3. Sven Botman
  De naam van Botman is een naam die je misschien wat minder snel verwacht in dit rijtje. De centrale heeft afgelopen jaar de overstap gemaakt vanuit de jeugd naar de beloftenploeg. Hij maakt een stabiele indruk en als je ziet hoe makkelijk hij deze overstap naar het betaalde voetbal heeft gemaakt, zou het mij niks verbazen als hij op termijn de overstap naar het eerste gaat maken. Deze overstap zit er nu echter nog niet in, aangezien de selectie van Ten Hag al een groot aantal centrale verdedigers bevat.
 4. Danilo Pereira Da Silva
  De spits van Jong Ajax, kwam afgelopen seizoen wat meer los met doelpunten. De Braziliaan werd in de zomer van 2017 overgenomen van Santos. Hij speelde zestien wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en scoorde daar ook zes keer in. Naast scoren kan hij ook enorm goed meevoetballen, zodat de rest van het team beter functioneert. Ik ben benieuwd of hij de tweede seizoenshelft dit niveau vast kan houden en wellicht ook zijn debuut kan gaan maken.
 5. Sergiño Dest
  De vleugelverdediger speelt pas de laatste weken pas echt mee bij de ploeg van Reiziger. Hij speelde pas zes wedstrijden, maar toch heb ik besloten hem aan dit lijstje toe te voegen. Waarom zo snel? Omdat ik van aanvallend voetbal houd en Dest past perfect bij dat aanvallende voetbal. Dest was in de jeugd een snelle en technische vleugelspeler en dat is ook duidelijk in zijn spel te zien. Wat mij betreft een heerlijke rechtsback voor de toekomst en ik kan dus niet wachten om hem ook in de Johan Cruijff ArenA te zien.

Het lijstje bevat vijf talenten, maar het talent is bij Ekkelenkamp, Kühn en Bakker ook aanwezig, dus wellicht dat dit volgend jaar de kandidaten zijn.