© Proshots

Jong Ajax kent dit seizoen een aantal smaakmakers. Ajax1.nl stelt een top drie samen van Jong Ajax-spelers die we in de tweede seizoenshelft in de gaten moeten gaan houden. 

1. Dennis Johnsen

De Noor deed al in verschillende Eredivisie wedstrijden mee. Tegen Willem II en Roda JC speelde hij een aantal minuten. Trainer Erik ten Hag nam de Noor mee op trainingskamp naar Portugal, en bij Jong Ajax laat hij wekelijks zien waarom hij tot één van de grootste talenten blijkt te zijn. Ondanks zijn korte periode in Amsterdam, liet hij menigeen zien wat hij in zich heeft. Bij Jong Ajax was hij tot nu toe betrokken bij zes doelpunten in elf wedstrijden, hij laat zien over een behoorlijke dosis snelheid te hebben en vormt daarmee constante dreiging voor verdedigers. Ook beschikt de Noor over een goede voorzet, daarmee kan hij Jong Ajax spitsen Cassierra en Sierhuis optimaal mee bedienen.

2. Carel Eiting

Carel Eiting zat de afgelopen tijd al verschillende keren bij het eerste elftal, hij maakte zijn officiële debuut voor Ajax tegen ADO. In de Eredivisie deed hij dit thuis tegen Willem II. Eiting is een controlerende middenvelder met een splijtende pass in zijn voeten. Hij kan uit dode spelmomenten plotseling een kans creëren. Hij zal de komende tijd moeten laten zien dat hij de potentiële opvolger van Schone zou kunnen zijn. Die potentie heeft de jongeling zeker, zijn statistieken liegen er niet om. Hij was in dertien wedstrijden betrokken bij elf doelpunten, waarvan hij er drie zelf maakte. Eiting was acht keer de aangever.

3. Kaj Sierhuis

Als nummer drie hadden we meerdere spelers kunnen noemen, onder andere Noa Lang, Darren Sidoel of Noussair Mazraoui maakten een goede indruk de afgelopen maanden. Omdat we Mitchel Bakker, Navajo Bakboord en Ché Nunnely op dit moment nog als A-junioren rekenen, kiezen we als nummer drie voor Kaj Sierhuis.

Sierhuis maakte halverwege het vorige seizoen de stap van Ajax O19 naar Jong Ajax. De 19-jarige spits lang er een lange tijd uit met verschillende blessures en was in de eerste seizoenshelft daarom vooral invaller. Afgelopen week maakte hij zijn (on)officieuze debuut voor het eerste van Ajax. De in de jeugd zo veel scorende aanvaller kan na de winterstop mogelijk stappen gaan maken. Door de blessure van Kasper Dolberg is hij momenteel tijdelijk Ajax’ derde spits. Voor Jong Ajax scoorde hij tot dusver 4 doelpunten dit seizoen.