Jong Ajax is 2016 uitstekend begonnen. Op Sportpark de Toekomst werd er vrijdag, in de eerste wedstrijd na de winterstop, met 3-1 gewonnen van Achilles ’29. Bakker, Hendriks en El Mahdioui scoorden voor het team van trainers Jaap Stam en Andries Ulderink.

In de eerste helft was het beloftenelftal van Ajax de bovenliggende partij. De thuisploeg creëerde veel kansen en liet goed spel zien. Ook debutant Frenkie de Jong toonde zijn kwaliteiten. Ajax leek in de zestiende minuut op voorsprong te komen, toen Robert Muric binnen schoot. De aanvaller was even daarvoor tot verbazing van velen afgefloten en de goal ging niet door. Een half uur later kwam de voorsprong toch. Danny Bakker stiftte de bal op fraaie wijze over de Achilles-doelman heen. Stam: “In het begin werd er door Achilles redelijk hoog druk gezet en daar hadden we even moeite mee. Maar toen we in het ritme kwamen konden we het spel snel verplaatsen en kwamen we verdiend op 1-0. Dan hoop je dat je de score verder kunt uitbouwen, maar dat lukte helaas niet.”

Na rust incasseerden de Ajacieden vrijwel direct een tegendoelpunt. Van slag raakte de thuisploeg echter niet. Amper drie minuten na de gelijkmaker schoot Aschraf El Mahdioui op schitterende wijze raak. In de 56e minuut werd de voorsprong zelfs uitgebreid naar 3-1. Sam Hendriks schoot een voorzet van Pelle Clement hard binnen. Stam: “Een dik verdiende zege die wel hoger had kunnen én misschien wel moeten uitvallen.”

Doelpuntenmaker Aschraf El Mahdioui maakte vandaag zijn tweede doelpunt van het seizoen. De middenvelder is tevreden over zijn eigen ontwikkeling. “Ik zie en merk dat het steeds beter gaat. Ik probeer de dingen die beter moeten verder te ontwikkelen. Daarin wil ik mijn tijd investeren. Het gaat steeds beter en ik hoop deze lijn zo door te kunnen trekken.”

Lang zal Jong Ajax niet kunnen genieten van deze overwinning. Komende maandag wacht namelijk alweer de volgende tegenstander: Helmond Sport.

Wedstrijdverloop:
’28 1-0 Bakker
’51 1-1 Achilles ‘29
’53 2-1 El Mahdioui
’56 3-1 Hendriks

Opstelling Jong Ajax:
Onana; Clement (‘75 Lartey-Sanniez), Van Bruggen, Warmerdam, Owusu; El Mahdioui, De Jong, Bakker; Muric, Hendriks, Acolatse.