De Amsterdamse beloften speelden de eerste wedstrijd van 2019 thuis tegen de beloften uit Eindhoven. De teams hielden allebei  een punt over aan de wedstrijd, Jong Ajax was waarschijnlijk het minst tevreden met dit ene punt.

De wedstrijd begon op een goedgevulde Toekomst. Er waren kansen voor beide teams. Ajax was de eerste die ook een kans benutte, het was Dest die mee op kwam en een strakke voorzet gaf op Pereira. De Braziliaanse spits schoot goed binnen. Alleen kon er niet lang van de voorsprong worden genoten. Uit een corner enkele minuten later scoorde PSV namelijk alweer de gelijkmaker.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer. Jong Ajax was constant in de aanval. Dit betaalde zich uiteindelijk ook uit. Pereira kon een perfecte voorzet van Kühn inkoppen.

Ondanks het overwicht op het veld, kwamen de beloften uit Eindhoven weer terug. Een schot van afstand kwam strak in de hoek, waarna de Amsterdammers weer op zoek moesten naar de voorsprong. Er werd echter niet meer gescoord en daar deed Jong Ajax zichzelf mee te kort.