Uitwedstrijden en Jong Ajax. Het is dit seizoen nog geen gelukkig huwelijk gebleken. Vrijdagavond speelde de jonge Amsterdammers na een matige wedstrijd met 1-1 gelijk tegen FC Volendam door een late goal van Vaclav Cerny. Het resultaat was voor weinig Ajacieden een reden om ontevreden te zijn, maar het vertoonde spel was niet zoals het moest zijn.

In een matige eerste wedstrijd met weinig kansen bleek FC Volendam het vizier niet goed genoeg op scherp te hebben. Grote kansen van Tuijp en Van Kippersluis belandden naast het doel of werden gestopt door keeper Norbert Alblas. Waar Jong Ajax een aantal keer goed wegkwam, met onder andere een bal op de paal van Tuijp, daar was het in de 32ste minuut alsnog raak. Een steekpass van Veerman kwam terecht bij Van Kippersluis die met een prachtig schot de 1-0 op het scorebord liet verschijnen.

In de tweede helft kwam Ajax wat beter in de wedstrijd, maar tot hele grote kansen kwam het niet. Het was vooral FC Volendam wat kans na kans kreeg. Na ruim een uur spelen kreeg de thuisploeg zelfs een strafschop, maar Van Kippersluis schoot de bal hard op de paal. In het vervolg van de wedstrijd had het nog tweemaal moeten scoren via spits Tuijp, maar Jong Ajax kwam telkens goed weg.

Vijf minuten voor tijd lukte het Amsterdammers toch nog om te scoren. Op aangeven van uitblinker Nouri kapte en draaide Cerny weg van zijn directe tegenstander om vervolgens de bal in de korte hoek te schieten. Geheel tegen de verhouding in eindigde het duel daardoor in 1-1. Een gestolen punt, aangezien de grootste kansen voor FC Volendam waren, maar desondanks een goed resultaat van de jonge Amsterdammers.