Jong Ajax heeft op bezoek bij Excelsior met 1-3 gewonnen. Doelpuntenmakers aan Amsterdamse zijde werden gemaakt door Jurgen Ekkelenkamp en Lassina Traoré (2).

Jong Ajax, waar Gravenberch voor het eerst dit seizoen ontbrak, kreeg na acht minuten de eerste grote kans van de wedstrijd. Liam van Gelderen werd goed de diepte ingestuurd door Timber, maar de rechtsback schoot net langs de verkeerde kant van de paal. De daarop volgende corner werd nog eenvoudig weggewerkt door de verdediging van Excelsior. De tweede corner was het alsnog raak. Jurgen Ekkelenkamp kon van dichtbij eenvoudig binnenschieten.

De oud-ploeg van Mitchell van der Gaag kon in het restant van de eerste helft slechts tot een paar voorzetten komen, maar verder werd de thuisploeg niet gevaarlijk. Jong Ajax werd wel nog een keer heel gevaarlijk. In de extra tijd van de eerste helft kwam spits Lassina Traoré nog alleen voor de doelman, maar zijn poging ging net naast.

Topscorer Traoré
Meteen na rust was het excelsior dat vol op zoek ging naar de gelijkmaker. Echter wat het Traoré die ditmaal wel raak schoot. Hij omspeelde de doelman van de thuisploeg en schoot raak. Na het doelpunt ontstond er wat verwarring, omdat de grensrechter al met de vlag omhoog stond. Uiteindelijk werd de treffer goedgekeurd: 0-2.

Excelsior met tien man verder
Na een uur spelen maakte invaller Quinten Timber een flinke sliding, waarna scheidsrechter Blank een gele kaart gaf. Aanvoerder Sander Fischer had commentaar op zijn besluit en kreeg geel, waarna hij daarmee doorging en ook meteen zijn tweede geel en dus rood kreeg.

Met tien man kwam Excelsior toch nog tot de aansluitingstreffer. Rai Vloei kwam goed door en schoot via een verdediger raak. Op dat moment leken de Rotterdammers op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar werd er dus ook veel ruimte geboden aan de aanvallers van de beloften. Traoré maakte hier al snel gebruik van door zijn elfde van het seizoen binnen te schieten.

Derde plek
Vervolgens werd de wedstrijd rustig uitgespeeld. Een klein smetje op de wedstrijd was de tweede gele kaart voor Noa Lang na een schwalbe. Door de overwinning stijgen de beloften naar de derde plek op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. Komende week staan er voor de beloften geen wedstrijden op het programma.