Jong Ajax heeft op bezoek bij Excelsior met 1-3 gewonnen. Doelpuntenmakers tegen de oud-ploeg van hoofdtrainer Mitchel van der Gaag waren namens de Amsterdammers Jurgen Ekkelenkamp en Lassina Traoré (2).

De selectie van Jong Ajax, waarin Ryan Gravenberch voor het eerst dit seizoen ontbrak, kreeg na acht minuten de eerste grote kans van de wedstrijd. Liam van Gelderen werd de diepte ingestuurd door Timber, maar de rechtsback schoot net langs de verkeerde kant van de paal. De daaropvolgende corner werd nog eenvoudig weggewerkt door de verdediging van Excelsior. De tweede corner was het alsnog raak, omdat Jurgen Ekkelenkamp van dichtbij eenvoudig kon binnenschieten.

De oud-ploeg van Mitchell van der Gaag kon in het restant van de eerste helft slechts tot een paar voorzetten komen, maar verder werd de thuisploeg niet gevaarlijk. Jong Ajax werd wel nog een keer gevaarlijk. In de extra tijd van de eerste helft kwam spits Lassina Traoré alleen voor de doelman, maar zijn poging ging net voorlangs.

Topscorer Traoré
Meteen na rust was het excelsior dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Desondanks wat het Traoré die ditmaal wel raak schoot. Hij omspeelde Alessandro Damen, de doelman van de thuisploeg, en schoot raak. Na het doelpunt ontstond er de nodige verwarring, omdat de grensrechter op het moment van afronden met de vlag omhoog stond. Uiteindelijk werd zijn vlagsignaal niet gehonoreerd door scheidsrechter Erwin Blank en dus werd de treffer goedgekeurd: 0-2.

Excelsior met tien man verder
Na een uur spelen ontstond er weer kritiek vanuit het veld op het optreden van de arbitrage. Invaller Quinten Timber maakte een flinke sliding, waarna Blank een gele kaart gaf. Aanvoerder Sander Fischer vond deze straf te mild en kreeg vanwege commentaar op zijn besluit ook een gele kaart. Desondanks was de centrale verdediger van Excelsior niet tot rust te manen en vervolgde hij zijn protesten. Erwin Blank trok vanwege de protesten meteen de tweede gele kaart voor Fischer, waarna de thuisploeg met tien man verder moest.

Ondanks het ondertal kwam Excelsior toch nog tot de aansluitingstreffer. Rai Vloei kreeg de vrijheid om te schieten en schoot via een Amsterdamse verdediger raak. Op dat moment leken de Rotterdammers op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar daardoor werd er veel ruimte geboden aan de aanvallers van de beloften. Traoré maakte hier al snel gebruik van door zijn elfde van het seizoen binnen te schieten.

Derde plek
Na de verdubbeling van de marge door de Amsterdammers werd de wedstrijd rustig uitgespeeld. Een klein smetje op de overwinning was de tweede gele kaart die Noa Lang kreeg vanwege een schwalbe. Door de overwinning stijgen de beloften naar de derde plek op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. Komende week staan er voor de ploeg van Van der Gaag geen wedstrijden op het programma.