Jong Ajax heeft vrijdagavond de tweede plaats veiliggesteld. Op Sportpark de Toekomst werd er in een rechtstreeks duel tegen de nummer drie, Cambuur Leeuwarden, met 2-1 gewonnen. Carel Eiting en Mateo Cassierra waren trefzeker voor de ploeg van Marcel Keizer en John Heitinga.

De beloften startten vrijdag met een flink gewijzigd elftal ten opzichte van vorige week in Venlo. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er komende zondag een groot aantal talenten mee zal gaan spelen met het eerste. Hierdoor waren er basisplaatsen voor onder andere Pelle Clement, Thulani Serero en Mateo Cassierra.

Jong Ajax en Cambuur begonnen matig aan het duel. In de beginfase tastten beide ploegen elkaar vooral af. Na een halfuur spelen brak Carel Eiting de ban. Na een schitterende aanval schoot de middenvelder de bal op fraaie wijze achter doelman Zeinstra. Vlak voor rust verstuurde Pelle Clement, van eigen helft, Vaclav Cerny weg. Het Tsjechische talent legde de bal vervolgens goed af op Mateo Cassierra. De Colombiaan schoot de bal mooi in de bovenhoek en zette Ajax daarmee op een 2-0 voorsprong.

Na rust was Jong Ajax direct dreigend. Mateo Cassierra tikte de bal net naast. De wedstrijd kabbelde verder. Er kwamen aan weerszijde wat kansen, maar er werd niet gescoord. Vlak voor tijd kregen de bezoekers een strafschop, die Bakker wist te benutten: 2-1. Door de 2-1 zege is Jong Ajax als nummer twee geëindigd in de Jupiler League. Een hele knappe prestatie van de ploeg van Marcel Keizer!

Wedstrijdverloop Jong Ajax-Cambuur Leeuwarden 2-1 (2-0):
’31. 1-0 Eiting
’41. 2-0 Cassierra
’88. 2-1 Bakker