Jong Ajax speelde vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Cambuur. De Amsterdammers speelde een prima wedstrijd en scoorde via Noa Lang. Echter kon er geen punt worden meegenomen uit Leeuwarden.

Moeizaam begin
De Amsterdamse beloften hadden het erg lastig in Leeuwarden in het eerste kwartier. Al na zes minuten was het raak voor de Friezen. De ploeg uit Leeuwarden ging een op een richting doelman Kotarski. De Kroatische doelman kon eerst redding brengen door de bal met zijn hoofd weg te werken, vervolgens werd hij alsnog gepasseerd door een bekeken bal van Justin Mathieu over de doelman heen.

Een paar minuten later ging dezelfde doelman niet voor de eerste keer dit seizoen in de fout. Hij bleef te lang met de bal aan zijn voeten staan, waardoor de bal kon worden onderschept. De Friezen schoten de bal ditmaal over. Hierna kregen de Amsterdammers steeds meer grip op de wedstrijd en werd er ook goed voetbal gespeeld.

Snelle tegenslag
Na rust kregen de Amsterdamse beloften echter snel met een tegenslag te maken. Cambuur kreeg een makkelijk gegeven strafschop, omdat de scheidsrechter oordeelde dat Botman een overtreding maakte. Zo stond Cambuur snel na rust al met 2-0 voor en moest Jong Ajax met tien man verder, omdat Botman ook zijn tweede gele kaart kreeg. De Amsterdammers probeerden echter ook met tien man te blijven voetballen. Tot grote kansen kwamen zij echter niet, totdat Cambuur een kwartier voor tijd ook een tweede gele kaart en dus rood kreeg.

Noa Lang met de aansluitingtreffer
Daar profiteerde Jong Ajax snel van. De ingevallen Noa Lang werd door Gravenberch gevonden en hij schoot de aansluitingstreffer binnen. Met Sierhuis erbij in de spits probeerden de beloften vervolgens ook de gelijkmaker te forceren. Dit lukte echter niet en zo kon er geen punt mee worden genomen naar Amsterdam.

Fouten
Het is niet voor het eerst dat de tegenstander op voorsprong kon komen door eigen fouten. Zo zag ook Reiziger zijn ploeg vanavond weer fouten maken: “We zijn de laatste wedstrijden vaker achter gekomen door foutjes, dit is iets wat er snel uit moet.”