Jong Ajax heeft een 2-1 nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen koploper Fortuna Sittard. De Amsterdammers incasseerden twee doelpunten in de eerste helft. De tweede helft was een stuk beter, de beloften kwamen zelfs in de buurt van de 2-2.

Zwak

In de eerste helft waren de Amsterdammers erg zwak. De equipe van Micheal Reiziger mistte maar liefst elf spelers. Iedereen kon zien dat het team, dat werd opgevuld met spelers uit de A1 nauwelijks op elkaar ingespeeld was. Jong Ajax had echter wel een grote kans gekregen via Bakboord, zijn schot in de vijfde minuut kon ternauwernood worden aangeraakt. De bal zeilde hierdoor rakelings over het Fortunese doel. In de elfde minuut was daar echter Fortuna Sittard, Sidoel had een overtreding begaan dichtbij de eigen zestien meter. De vrije trap raakte de paal, maar Dianessy was daar als de kippen bij om de bal binnen te glijden. Negen minuten later was het opnieuw raak voor de Limburgers, opnieuw was het Dianessy. Ditmaal rondde hij een voorzet schitterend af met de hak. Fortuna kreeg vervolgens genoeg kansen om de wedstrijd al voor de theepauze te beslissen, dit lieten de gastheren telkens na.

Sterk

Micheal Reiziger had zijn team waarschijnlijk goed toegesproken in de rust, want Jong Ajax leek geen schim van het team wat in de eerste helft te zien was. Sidoel was gewisseld voor Terry Lartey Sanniez die erg goed inviel. De beloften kregen steeds meer kansen, zo kwamen Pasquali, Flemming en Bijleveld dichtbij de aansluitingstreffer. Die werd uiteindelijk gemaakt door aanvoerder Dani de Wit, een scherp aangesneden vrije trap werd afgerond door de nummer 10. De Wit kwam oog-in-oog met de keeper van Fortuna, die keeper was een paar minuten eerder in botsing gekomen met Ché Nunnely en leek niet erg scherp. De Wit kopte de bal in, de keeper liet de bal door zijn handen glippen. Hierdoor kwam Jong Ajax op nog maar 1 doelpunt achterstand van Fortuna Sittard. De beloften gingen op zoek naar de gelijkmaker. Dani de Wit kwam opnieuw erg dichtbij, een voorzet van Bijleveld ging rakelings aan de inglijdende aanvoerder voorbij. Vervolgens had Flemming de bal in de 85ste minuut voor het inkoppen, hij raakte de bal echter nauwelijks waardoor er geen dreiging ontstond voor Fortuna. Na een hectische slotfase wist Fortuna alsnog aan het langste eind te trekken, daardoor wonnen de Limburgers de periodetitel in de Jupiler League.

Jong Ajax treedt maandag 22 januari aan tegen Cambuur Leeuwarden, aftrap is om 20:00 op Sportpark de Toekomst in Amsterdam.