Jong Ajax heeft de competitiewedstrijd tegen FC Groningen maandagavond in de slotfase verloren (3-2). Het duel op sportcomplex Corpus den Hoorn bleef spannend tot de laatste minuut. Tom Boere was twee keer trefzeker, zo is te lezen in het wedstrijdverslag op Ajax.nl.

Jong FC Groningen trad op sportcomplex Corpus den Hoorn aan met drie spelers uit het eerste elftal; Luciano, Emil Johansson en Thomas Enevoldsen. Met een sterke formatie startte Groningen goed aan het duel en kwam het na negentien minuten spelen op een 1-0 voorsprong door Sicco Bouwer. Het doelpunt van de Groningse formatie kwam tot stand na een fout aan de Ajax-zijde. De Groningers profiteerden optimaal door een breedtepass van Ricardo Kip te onderscheppen en te scoren.

Na het eerste doelpunt kreeg de thuisploeg een grote kans om de stand te verdubbelen, maar trainer Dick Lukkien zag het schot naast het doel van Warner Hahn eindigen. Het tweede gevaarlijke schot van Groningen schudde Jong Ajax wakker. Halverwege de eerste helft kantelde het spel richting de gasten uit Amsterdam. Het elftal van trainers Gery Vink en John Bosman creëerde enkele goede kansen en zette druk op de thuisploeg. Na ruim een half uur spelen viel de gelijkmaker. Tom Boere schoot Ajax naar een gelijke hoogte nadat hij fraai bediend werd door Yener Arica. De aanval begon bij Jody Lukoki die de bal voor de voeten van Arica plaatste. Met een soepele beweging passte de aanvaller de bal door naar Boere, die beheerst in het Groningen-doel schoot.

In de tweede helft trok het Beloftenelftal de lijn door. Jong Ajax was met zijn sterke spel en goede aanvallen (schot Arica hoog over en afstandsschot Ricardo van Rhijn) de betere ploeg. Na een kwartier spelen in het tweede bedrijf sloeg Boere opnieuw toe. De productieve spits werd vanaf de linkerkant aangespeeld door Joeri de Kamps, die de bal over de Groningen-verdediging heen speelde. In een aanname schoot Boere raak; 1-2.

Groningen herpakte zich echter; een fraai en koel doelpunt van Thomas Enevoldsen betekende 2-2. De middenvelder werd goed bediend door Matias Jones, hij nam de bal rustig aan en maakte koel af. In de slotfase van het duel maakte Groningen de winnende treffer via Hilal Benmoussa. De invaller werd aangespeeld door Enevoldsen en plaatste de bal met zijn hak in doel van Hahn.

,,Wij waren heer en meester en de bovenliggende ploeg”, sprak trainer Vink na afloop. ,,De 1-0 van Groningen was een persoonlijke fout en door balverlies kregen we de 2-2 tegen. Dat is zuur, maar je denkt dan ‘laten we een punt meenemen.’ Dan start Groningen in de laatste minuut een aanval en gaat niemand het duel aan. Dat is heel erg zuur’’, aldus een teleurgestelde Vink. ,,We hadden veel lopende mensen in het veld, zeer goede kansen gecreëerd, een goed uitgespeelde 1-0 en een prachtige 2-1. Je denkt wel negentig minuten lang geconcentreerd te zijn en de wedstrijd in de hand te hebben, maar dan valt toch de 3-2.’’

Een kwartier voor tijd maakte A2-speler Khaled Salim El Abed zijn debuut voor Jong Ajax. Bij Ajax zaten meerdere nieuwe gezichten op de bank. Trainer Vink had – vanwege de midweekse wedstrijd van de A1 tegen Rosenborg woensdag – voor de wedstrijd met de jonge Trots van het Noorden ook Donny van der Wal, Djarno Hofland en Hidde Prijs geselecteerd. El Abed kwam als enige in actie. ,,Zijn debuut was prima. Hij heeft goed zijn best gedaan.’’

Op 3 oktober speelt Jong Ajax thuis tegen Jong Vitesse/AGOVV. De aftrap van dit duel is om 18:30 uur.