Jong Ajax heeft de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven niet winnend kunnen afsluiten. In een spannende wedstrijd met kansen over en weer kreeg de ploeg van Marcel Keizer in de laatste minuut de 2-1 om de oren. Het betekent voor Jong Ajax de derde nederlaag in een uitwedstrijd op rij.

In de eerste helft werd snel duidelijk dat de verdediging van Jong Ajax niet was opgewassen tegen de snelle counters van FC Eindhoven. Trainer Marcel Keizer moest het doen zonder het verdedigingstrio Eiting, De Ligt en Zeefuik die hun wedstrijd speelden met Ajax A1 in de Youth League. Dat gemis was groter dan gedacht, want Eindhovenaren Caenepeel, Lieder en Alemão sneden door de defensie als een warm mes in een pakje boter.

Na ruim een kwartier spelen kwam FC Eindhoven op een 1-0 voorsprong. Uit een vlijmscherpe counter voelde Lartey-Sanniez zich gedwongen om de doorgebroken Lieder onderuit te halen. De bal ging op de stip en, tot ongenoegen van de thuisfans, kreeg de verdediger van Ajax slechtst geel. Vanaf elf meter faalde aanvoerder Van den Buijs niet. Uitgerekend Jong Ajax kreeg het dus voor elkaar om een tegendoelpunt te krijgen uit een strafschop van een ploeg uit Eindhoven.

Jong Ajax had even daarvoor nog op voorsprong kunnen komen via Cerny. De jonge Tsjech schoot eerst de bal op de paal en amper een minuut later schoot hij, oog-in-oog met keeper Swinkels de bal tegen de doelman aan. Het waren echter schaarse momenten van de Amsterdammers voor het doel van de thuisploeg. Kansen van Caenepeel, Lieder en Alemão namens FC Eindhoven gingen over of het naast het doel en dat maakte het een wonder dat de ruststand slechtst 1-0 was.

Na rust kreeg Jong Ajax steeds meer grip op de wedstrijd. Schoten van De Jong, Cerny en Dankerlui gingen rakelings langs het doel van de Eindhovenaren en daarnaast leverde de counter van de thuisploeg minder gevaar op. De kansen die Eindhoven kreeg waren allemaal een prooi voor de excellerende keeper Norbert Alblas, die met een aantal fantastische reddingen zijn ploeg in de race hield.

Vijf minuten voor tijd werd het betere spel van Jong Ajax in de tweede helft beloond met een doelpunt. Na een pass van De Jong passeerde Clement zijn directe tegenstander. Zijn schot belandde via de binnenkant van de paal in het doel van FC Eindhoven.

Waar Jong Ajax in de laatste minuten van de wedstrijd op zoek ging naar winnende treffer, daar ging FC Eindhoven er alsnog met de overwinning vandoor. Eén minuut voor tijd sprong Rai Vloet hoger dan de rest bij een corner. Zijn kopbal was onhoudbaar voor Alblas, waardoor de punten in Eindhoven bleven. Een flinke domper voor de ploeg van Marcel Keizer.