Jong Ajax heeft op bezoek in de Galgenwaard een 4-3 nederlaag geleden. In een aantrekkelijk duel wonnen de Utrechters nipt, vooral door de snelle counters, waar de verdediging zich geen raad mee wist.

Slecht begin
Jong FC Utrecht was in het eerste kwartier op alle vlakken beter. Daardoor kwamen ze in de achtste minuut al op 1-0 en vier minuten later was het weer raak. Centrale verdedigers Schuurs en Pasquali hadden het enorm moeilijk, vooral met de snelle Venema, de spits van de Utrechtse beloften.

Aansluiting
Na een half uur, kwamen de Amsterdamse beloften beter in de wedstrijd. Er ontstonden wat schietkansen en uiteindelijk ook een doelpunt. Een aanval over veel schijven vond in Ylätupa het eindstation en die schoot de 2-1 beheerst binnen.

Weer een slecht begin
Direct na rust, ging Jong Ajax minstens net zo slecht of misschien wel nog slechter uit de kleedkamer. Schuurs schatte de bal verkeerd in, waarna Venema er weer met de bal van door kon en zijn derde kon maken. Nog geen tien minuten later, werd het ook nog 4-1, door een eigen doelpunt van Kemper.

Jong Ajax leek een ruime nederlaag te gaan lijden, maar kon toch weer terugkomen in de wedstrijd. Teun Bijleveld maakte rond de 70minuut de 4-2. Het leek alsof hij de bal wilde voorgeven, maar deze voorzet viel over de Utrechtse doelman het doel in.

Weer verlies in een uitwedstrijd
Van Bladeren kon even later nog een penalty keren, waardoor Jong Ajax mocht blijven hopen op in ieder geval een punt, maar tot veel kansen konden de Amsterdammers niet meer komen. Uiteindelijk zorgde een blunder van de Utrechtse keeper, die de bal door zijn handen liet glippen, voor de 4-3. Hierdoor werd de uitslag nog een stuk dragelijker, maar werd er dus voor de vijfde keer op rij niet gewonnen in een uitwedstrijd.