Maandagavond stond dan eindelijk het duel tussen Jong Ajax en FC Twente op de agenda. De wedstrijd ging inmiddels nergens meer om, FC Twente kampioen en dus stond alleen de eer op het spel.

Snelle openingstreffer
De eerste treffer stond al snel op het scorebord. Een van de eerste kansen benutte van der Heyden door een mooi stiftje over doelman Kotarski.

Vervolgens gingen de Amsterdamse beloften op zoek naar de gelijkmaker, welke er na tien minuten al kwam. Een voorzet vanaf de linkerkant kwam op de hand van een verdediger, waarna Kooij de bal op de stip besloot te leggen. Pereira maakte net als afgelopen vrijdag, met een korte stop in de aanloop, de penalty koelbloedig af.

Vervolgens was het FC Twente die tot de rust het betere van het spel had. Tot veel kansen kwamen de bezoekers niet, op een poging van Boere na. De spits schoot deze hard in de dak van het doel. Echter, was de ruststand nog niet bepaald, want Traoré twijfelde niet na een verdedigende ingreep van Schuurs en schoot goed raak.

Geen goed vervolg
De gelijkmaker zorgde echter niet voor een goed vervolg na rust. Het was aan de bezoekers om op voorsprong te komen, weer was het Boere die raak schoot. Vervolgens besliste Vuckic het duel. Hij schoot op aangeven van buitenspeler Hamdaoui, die daarmee zijn vierde assist van de wedstrijd gaf, goed binnen. Tot slot zorgde invaller Bapoh voor de vijfde treffer. Daardoor stond er na 90 minuten dezelfde stand als in Enschede op het bord, alleen ditmaal met FC Twente als winnaar.