Jong Ajax
Milan Vissie

In een rampzalige wedstrijd heeft Jong Ajax vrijdagavond met 1-3 verloren van MVV. Al na een kwartier stonden de Amsterdammers op een 0-3 achterstand. Vlak voor tijd redde Milan Vissie de eer.

“Dit was zwaar onvoldoende”, zei coach Andries Ulderink. “Laat dit een leermoment voor de jongens zijn dat we never nooit op zo’n manier aan een wedstrijd mogen beginnen. De bereidheid, focus en concentratie, het was gewoon niet aanwezig. Ik heb dat met deze groep nog niet eerder meegemaakt.”

Ulderink en Jaap Stam hadden een aantal wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen FC Den Bosch waarin geen doelpunten vielen. Nieuw in de basiself waren doelman Xavier Mous, middenvelder Fabian Sporkslede en aanvallers Robert Muric en Sam Hendriks. Topscorer Richairo Zivkovic ontbrak. De spits werd erg gemist want de enige echte grote kans kreeg Ajax in de zevende minuut. Een voorzet van Muric werd gemist door Hendriks.

Aan de andere kant sloeg MVV wel toe. In de vijfde, negende en vijftiende minuut wist MVV drie keer het doel te treffen. De spelers van MVV reageerden feller en attenter en dat was iets wat bij Ajax werd gemist. Ook bij de derde goal werd de tegenstander nauwelijks een strobreed in de weg gelegd.

,,Een verklaring heb ik er niet voor”, zei Ulderink over de valse start. ,,Het begint met minimaal hetzelfde op willen brengen als de tegenstander. Daarin gaven we niet thuis. Pas na een minuut of 30 ging het iets beter. In de tweede helft kregen we nog wel onze kansjes en hadden we een overwicht, maar dat had ook te maken met de tegenstander die het wel prima vond. Nogmaals, het was gewoon zwaar onvoldoende vandaag.”

Ajax kreeg na rust zeker drie of vier goede mogelijkheden om te scoren. Met een driedubbele wissel een kwartier voor tijd hoopte Ulderink de eer nog te kunnen redden. Dat lukte in de 90e minuut door een van de wissels Milan Vissie.

Scoreverloop: 5. Braken 0-1, 9. Croux 0-2, 15. Vorthoren 0-3, 90. Vissie 1-3

Opstelling Jong Ajax: Mous, Owusu, Tete, Van Bruggen, Lartey Sanniez, Sporkslede (74. Noordhof), Warmerdam, Menig (74. Vissie), Muric, Hendriks (74. Höner), Acolatse Ajax nieuws Ajax1.nl