Jong Ajax heeft het uitduel bij FC Emmen verloren met 4-2. De spelers gingen de rust in met een 2-2 stand maar moesten na het eindsignaal het veld met lege handen verlaten.

Al in de eerste minuut keek Jong Ajax tegen een achterstand aan. Lartey-Sanniez speelde de bal zomaar in de voeten van een Emmen-speler. Indy Groothuizen kon vervolgens geen redding bieden op het schot van Rick ten Voorde. Jong Ajax herpakte zich daarna snel en ging in de aanval.

Leeroy Owusu was vervolgens met een vrije trap dichtbij de gelijkmaker, maar de bal werd door doelman Telgenkamp uit de kruising getikt. In de achtste minuut was het wel raak voor Ajax. Danny Bakker scoorde de gelijkmaker nadat de bal via een aanval over rechts door Elton Acolatse bij de middenvelder voor de voeten kwam.

Beide teams gaven veel energie en gingen voor een volgend doelpunt. Die viel uiteindelijk voor Emmen. Erixon Danso schoot in de achttiende minuut zijn ploeg opnieuw naar een voorsprong. Sam Hendriks zorgde echter acht minuten later dat de stand weer gelijk was: 2-2. Dat was ook de ruststand.

Trainer Jaap Stam vond dat de ploeg te coulant was voor de tegenstander: “Zeker op basis van de eerste helft was er meer mogelijk geweest. We hebben het ons moeilijk gemaakt door makkelijk de goals weg te geven. We gingen met een wrang gevoel de rust in, omdat we twee goals hadden weggegeven en we kansen hadden om met een voorsprong de kleedkamer in te gaan.”

In de tweede helft gaf Ajax het snel weg. In de 50e en 53e minuut was het raak voor FC Emmen. Een voorzet van Jurgen Mannes belandde bij Boy Deul, die op Groothuizen schoot. Vervolgens tikte Gyasi de rebound eenvoudig binnen. “We kwamen te veel in de duels”, was het oordeel van Stam. “Wij gaven aan dat je soms niet moet combineren maar de bal beter achter de verdediging kan leggen. Ook speelden we steeds in een hoog tempo, waardoor de krachten minder werden. We waren te coulant en moeten de foutjes eruit zien te halen. Dan kunnen we zulke wedstrijden winnen.”

Scoreverloop: 1. Ten Voorde 1-0, 8. Bakker 1-1, 18. Danso 2-1, 26. Hendriks 2-2, 50. Deul 3-2, 53. Gyasi 4-2.

Opstelling Jong Ajax: Groothuizen, Lartey Sanniez, Van Bruggen, Mirani (69. Warmerdam), Owusu (76. El Azzouzi): El Mahdioui, Dankerlui, Bakker (61. Clement), Muric, Hendriks, Acolatse