Met Kasper Dolberg in de basis startte Jong Ajax de wedstrijd in een regenachtig Deventer. Na een korte staking in verband met het onweer, kwam Jong Ajax goed uit de kleedkamer. Ondanks een doelpunt van Dani de Wit kon er echter niet gewonnen worden.

You’ll Never Walk Alone
Na 4 minuten en 12 seconden (het netnummer van Oss) kwam er een prachtig applaus vanaf de tribunes in de Adelaarshorst. Dit na het tragische ongeval van afgelopen donderdag in Oss. Het kippenvelmoment werd nog mooier nadat de harde kern van de Eagles het ‘You’ll Never Walk Alone’ startte.

Go Ahead begon erg fel aan de wedstrijd en zat er meteen bovenop. Dit zorgde na een kwartier voor de 1-0. Na een snelle aanval kon middenvelder Richard van der Venne eenvoudig voor open doel intikken. Het onweer kwam ondertussen steeds dichterbij en dat leidde ertoe dat de wedstrijd kort werd gestaakt.

Goed vervolg
Na de hervatting kwamen de Amsterdammers meer toe aan aanvallen. Mitchel Bakker zette aan de linkerkant heel goed door. Ook de scheidsrechter vond het goed. Vervolgens slingerde Bakker de bal voor het doel. Dani de Wit kon, vanaf een meter of tien, prachtig binnenkoppen.

Ook na rust had Jong Ajax de mogelijkheid om meteen toe te slaan. Pereira, die was ingevallen voor Dolberg, had al na twee minuten meer kansen dan Dolberg in de gehele eerste helft. Hij kreeg zelfs een niet te missen kans, maar toch kreeg hij de bal over het doel. Na een kwartier in de tweede helft kon Go Ahead wél de tweede maken. Spits Verheydt schoot knap in de linkerhoek.

Korte invalbeurt Sierhuis
Sierhuis mocht na 70 minuten invallen. Waarschijnlijk was dit vooraf afgesproken. Hij mag en kan komende zondag gewoon mee doen met de wedstrijd van Ajax 1. Echter kon Jong Ajax, ook met Sierhuis, niet meer tot de gelijkmaker komen.