Jong Ajax
Vaclav Cerny

Jong Ajax heeft de uitwedstrijd tegen VVV Venlo met 1-0 verloren. In de 69e minuut tekende Melvin Platje voor de eindstand. Bij Jong Ajax maakten Abdelhak Nouri en Vaclav Cerny hun debuut in het betaald voetbal.

De winst van VVV Venlo doet af aan de veldverhoudingen. Jong Ajax was namelijk de betere partij en speelde goed positiespel. Dat leidde tot een aantal kansen maar niet meer dan dat.

De Limburgers kwamen verrassend op voorsprong na een fout van keeper Andre Onana. Hij schatte een diepe bal verkeerd in en werd omspeeld. De bal belandde eerst nog op de paal maar Platje wist de bal toch nog binnen te werken. “En dat is zo zuur. We waren zoveel beter dan de tegenstander. Dat je dan op z’n minst de nul niet kan houden is zo jammer. Ik ben normaal niet zo scheutig met complimenten, maar ik moet ze echt een compliment maken over de manier waarop vanavond is gevoetbald. Als een eenheid hebben ze de tegenstander afgejaagd.”

Ulderink liet Abdelhak Nouri en Vaclav Cerny hun debuut maken en was tevreden over de A-junioren. “Het is niet makkelijk om bij een 1-0-achterstand in te vallen. Maar ze namen gelijk het initiatief en wilden de stand ombuigen. Ze maakten in de training al indruk en deze wedstrijd bleken ze ook geweldig te zijn voor het team.”

In de laatste minuten speelde Jong Ajax wat opportunistischer, maar de gewenste treffer bleef uit. Dat doelman Niki Mäenpää tot Man van de Wedstrijd aan VVV-kant werd uitgeroepen zei veel over de kracht van Jong Ajax. “Ik kan mij helemaal vinden in die uitverkiezing”, beaamde Ulderink.

Opstelling Jong Ajax:
Onana; Owusu (88. Lartey Sanniez), Tete, Van Bruggen, Warmerdam; Sporkslede, Van de Beek, Bakker (78. Nouri); Muric (78. Cerny), Hendriks, Acolatse
Niet ingezet: Mous, Savastano, Noordhof

Foto: Ajax A1 Watcher Twitter Instagram Ajax nieuws Ajax1.nl