Gisteravond, op bezoek bij NAC Breda, heeft Jong Ajax opnieuw niet weten te winnen in de Jupiler League. De ploeg van Andries Ulderink en Jaap Stam verloor met 0-3. Alle doelpunten werden al voor rust gemaakt.

Na de 2-1-nederlaag bij Achilles ’29 en het 1-1-gelijkspel tegen Helmond Sport, waar de ploeg goed weg kwam, was Jong Ajax kansloos bij NAC Breda. Voor de club uit Brabant, die afgelopen seizoen afdaalde uit de Eredivisie naar de Jupiler League, was dit de eerste zege. Sterker nog, de ploeg van Robert Maaskant had zelfs nog geen punt gehaald dit seizoen.

NAC Breda was vanaf het begin de betere ploeg. Onder aanvoering van debutant Sjoerd Ars kwamen er direct kansjes voor Brands en Pedro maar keeper André Onana wist beide kansen nog om zeep te helpen. Na een kwartier spelen kreeg Ajax een grote mogelijkheid via Zakaria El Azzouzi maar de jonge aanvaller schoot de bal in het zijnet.

In de twintigste minuut profiteerde NAC Breda van balverlies van Jong Ajax op het middenveld en kon Seuntjens de bal langs Onana schieten. Tien minuten later schoot Brands van buiten het strafschopgebied in de kruising en nog voor rust kopte Sjoerd Ars na een vrije trap vanaf rechts het derde doelpunt binnen.

In de tweede helft kreeg Pelle Clement nog een kans maar deze ging net naast. Daarna was er weining meer te beleven in het Rat Verlegh StadionNAC hoefde niet zo nodig meer en verdedigde de voorsprong om de eerste zege in de Jupiler League veilig te stellen, Jong Ajax kwam er ook niet meer aan te pas.

Trainer Andries Ulderink was teleurgesteld over het resultaat: “De domper is des te groter omdat we vanaf de kant het gevoel hadden dat er veel meer mogelijk was. Het was niet zo moeilijk om een man op het middenveld vrij te spelen, maar het lukte niet. En waardoor? We gaan het de spelers morgen vragen. Lag het aan de entourage? Dat zou niet moeten. Maar daarnaast is NAC een ervaren en geslepen ploeg. Wij moeten het hebben van het voetbal en niet van het fysiek, want dat was vanavond echt een groot verschil. Wij hadden veel jonge jongens die voor het eerst in de Jupiler League spelen. Zoals Zakaria El Azzouzi. Hij had een aardige kans inderdaad, maar verder in de wedstrijd konden de spelers hem moeilijk bereiken. Hij had het ook lastig met die centrale verdedigers van NAC. Amin Younes komt terug van een blessure en moet wennen en zo zijn er meer jonge spelers. Dan moeten we niet verwachten dat we ‘zomaar’ een wedstrijd winnen in de Jupiler League. Daar komt veel bij kijken. En we zijn bezig met een proces en dat moeten we niet uit het oog verliezen,” aldus de trainer op Ajax.nl.

Opstelling Jong Ajax: Jong Ajax nieuws Ajax1.nl

Onana, Lartey Sanniez, Van Bruggen, Warmerdam, Owusu (78. Mirani), Clement, Andersen (46. Van de Beek), Nouri, Muric, El Azzouzi, Younes (61. Acolatse).