Jong Ajax heeft maandag met maar liefst 7-1 gewonnen van Achilles ’29. De beloften speelden een geweldige wedstrijd en tikten de bezoekers zo nu en dan volledig van de mat. Mateo Cassierra (4x), Vaclav Cerny, Abdelhak Nouri en Donny van de Beek waren trefzeker voor het team van Marcel Keizer.

De wedstrijd ging in het begin vrij gelijk op, maar al snel kreeg de thuisploeg de overhand. Dat kwam vooral doordat de ploeg na een kwartier spelen beter uit de duels wist te blijven en elkaar makkelijk wist te vinden. Toch kwamen de bezoekers onverdiend op voorsprong. Beijer kopte uit een hoekschop raak voor Achilles. De talenten moesten zich herpakken en kwamen via Donny van de Beek op gelijke hoogte. De middenvelder rondde goed af na een schitterend hakballetje van Cerny. Niet veel later kwam Jong Ajax via Mateo Cassierra op voorsprong. De Colombiaan wist de bal van dichtbij binnen te werken. Nog geen twee minuten later stond het 3-1. Een fantastische aanval, die via vele schijven liep, eindigde bij Cassierra, die fraai afrondde.

Na rust ging Jong Ajax verder met het goede spel van de eerste helft. Achilles werd bij vlagen helemaal weggespeeld. Zo’n tien minuten na rust completeerde Cassierra zijn hattrick. Een snel genomen hoekschop van Nouri eindigde via Clement bij de Colombiaan. De 19-jarige spits kon de bal vervolgens heel makkelijk binnen tikken. Jong Ajax liep vervolgens via een vrije trap van Vaclav Cerny (5-1), een rebound doelpunt van Cassierra (6-1) en een door Nouri benutte strafschop uit naar 7-1.

Met deze overwinning bezet Jong Ajax na zes wedstrijden de tweede plaats op één punt achterstand van Jong PSV. Op 16 september staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan gaat het team van Keizer op bezoek bij MVV.