Op tweede paasdag nam Jong Ajax het op tegen FC Dordrecht. Aan de Krommedijk startte de Amsterdammers met de bekende namen. Micheal Reiziger kreeg ook de beschikking over Kostas Lamprou, Luis Orejuela en Mateo Cassierra, deze startten dan ook in de basis. De beloften wisten met 2-3 te winnen van FC Dordrecht

Veerkracht

De beloften uit Amsterdam hadden in de eerste helft de betere van het spel en zochten zoals altijd de aanval. FC Dordrecht moest het hebben van de omschakeling. Een tactiek waarmee Jong PSV afgelopen vrijdag de Amsterdamse beloften mee wist te verslaan (0-3).  FC Dordrecht kreeg de eerste kans van de wedstrijd, topscorer Mutzers wist niet af te ronden na een paar goede reddingen van Kostas Lamprou. De Amsterdammers kregen kansen via Flemming en Bijleveld, maar zij zagen hun schoten in de tribune verdwijnen. Na een half uur braken de Dordtenaren door, na een knappe actie kwam de bal bij Mutzers terecht. Hij faalde oog-in-oog met Lamprou niet. De beloften wisten de achterstand snel om te buigen. In de 37ste minuut landde een voorzet vanaf de linkerkant voor de voeten van Ché Nunnely, de bevlogen rechtsbuiten maakte schitterend af met een omhaal. De beloften wisten meteen door te drukken. Nog geen minuut later scoorden ze opnieuw. Mateo Cassierra kopte een voorzet vanaf de rechterkant langs Dordrecht keeper Janssen, daarmee zette hij de beloften op een 1-2 voorsprong. Even later blies de arbiter voor het rustsignaal.

Vier aanvallers

FC Dordrecht begon uitstekend aan de tweede helft, drie minuten na het begin van de tweede helft wisten de “Schapenkoppen” al te scoren. Mutzers werd de diepte in gestuurd en kon terug leggen op Mahmudov. Laatstgenoemde rondde zonder enige problemen af. Daarmee was de stand weer in evenwicht. Na een uur spelen, maakte Dennis Johnsen een mooie actie langs de achterlijn. Nadat hij terug had gelegd op Cassierra, werd het schot van de Colombiaan geblokt, waarna de bal voor de voeten van Teun Bijleveld viel. Bijleveld rondde keurig af, en gaf daarmee de voorsprong terug aan de Amsterdamse beloften. Jong Ajax kreeg iets later de mogelijkheid om de marge te vergroten, maar Orejuela zijn schot kon nog ternauwernood worden geblokt door Gustavo Hamer van FC Dordrecht. Kaj Sierhuis werd daarna in de ploeg gebracht voor Teun Bijleveld, dit wees erop dat Reiziger met vier aanvallers ging spelen. Nicolas Kuhn was even daarvoor in de ploeg gekomen voor Dennis Johnsen. De ploeg moest zeker wennen aan de nieuwe opstelling, omdat ze elkaar maar moeilijk konden vinden. Zian Flemming was nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt, de man die op de nummer tien positie speelde raakte zelfs nog de paal. Dit gebeurde in een periode waarin Jong Ajax  de wedstrijd in het slot wilde gooien. Cassierra kwam ook nog in scoringspositie, maar kreeg de bal niet achter de Dordtse goalie. De scheids floot even later voor het einde.

Jong Ajax speelt komende vrijdagavond tegen NEC, aftrap is om 20:00 op Sportpark de Toekomst.