Jong Ajax heeft de wedstrijd met Helmond Sport redelijk eenvoudig gewonnen. Op de toekomst werd het, door twee doelpunten van aanvoerder De Wit, 2-0 in het voordeel van de Amsterdammers.

In de wedstrijd zouden Dolberg en Cerny na lang blessureleed weer minuten maken. Dolberg haakte echter af, omdat hij toch last kreeg van zijn knieholte. Cerny startte wel in de basis en maakte een enorm gretige indruk.

Al in de eerste minuut was het genieten. Na hakjes van Cerny en De Wit kregen de Ajacieden een enorme kans om meteen te scoren. Na een ouderwetse scrimmage werd er echter niet gescoord.

Het duurde niet lang tot het eerste doelpunt alsnog op het scorebord kwam. Bijleveld stuurde Johnsen goed de diepte in. De vleugelaanvaller gaf de voorzet precies op het hoofd van De Wit en de aanvoerder wist wel raad met deze kans.

Na een zoveelste mooie aanval in de eerste helft, kwam Johnsen op snelheid voor het doel. Hij werd neergelegd, waarna de scheidsrechter maar een ding kon doen: de bal op de stip leggen. Pereira schoot de bal laag, links in de hoek, maar de keeper van Helmond zat er goed bij. Jong Ajax ging hierna door en liet het publiek op De Toekomst regelmatig genieten van prachtige combinaties.

Voor Cerny was de wedstrijd na 45 minuten afgelopen. Jong Ajax bleef lekker door combineren. Bijleveld, een van de uitblinkers in de wedstrijd, draaide weer mooi weg en gaf een prachtige assist op De Wit. De Wit kwam alleen voor de keeper te staan en schoot goed binnen.

Na de 2-0 werden de Amsterdammers wat slordiger, waardoor het aantal mooie aanvallen in aantallen erg af nam. De overwinning kwam echter niet in gevaar.