Jong Ajax heeft maandagavond in een doelpuntenfestijn van Almere City gewonnen. De beloften wonnen met 6-3.

De ploeg van Marcel Keizer begon versterkt aan de aftrap. Zo starten onder andere Abdelhak Nouri, Donny van de Beek, Jairo Riedewald, Kenny Tete en Mateo Cassierra in de basis. Het eerste uur domineerde Ajax volop. Met fris combinatievoetbal werden de bezoekers zo af en toe compleet van het kastje naar de muur gespeeld. Dankzij doelpunten van Noussair Mazraoui, Abdelhak Nouri en Donny van de Beek (penalty) werd er een 3-0 ruststand op het scorebord gezet.

In de tweede helft werd het via Van de Beek en Cassierra 5-0. Hierna kwam Almere City ineens in de wedstrijd. Binnen zes minuten werd er drie keer gescoord door de bezoekers. Het slotakkoord was voor Damil Dankerlui, die een fout in de defensie knap afstrafte.