© Proshots

Jong Ajax trad op een warme vrijdagavond aan tegen FC Volendam. De beloften konden de titel pakken, mits de uitslagen op de andere velden gunstig waren. Danilho Doekhi haakte geblesseerd af, nog voor de aftrap. Hij werd vervangen door Darren Sidoel.

Onzorgvuldig

De beloften startten sterk aan de wedstrijd. Mateo Cassierra kwam twee keer dichtbij het doel van Hobie Verhulst. Zijn schot werd aangeraakt en verdween daardoor naast het Volendamse doel.  Dennis Johnsen en Dani de Wit kwamen vervolgens met het hoofd dichtbij. Johnsen zag zijn inzet van dichtbij gepakt worden door Verhulst, en de Wit kopte over. Hetzelfde duo kwam een aantal tellen later ook dichtbij de openingstreffer, maar de Wit kwam net een teenlengte tekort om binnen te tikken. Orejuela kwam ook nog in de buurt, de Colombiaan kon vrij opstomen over de rechterflank, maar stuitte met zijn inzet op Verhulst. Een doelpunt voor de beloften hing in de lucht. Dat doelpunt kwam er ook. Na ruim een half uur kreeg Dani de Wit de bal mee van Mateo Cassierra. De Wit faalde in de één-op-één met Verhulst niet, en schoot via de keeper binnen. Jong Ajax kreeg echter tellen voor de rust een klap te verwerken. Gerry Vlak kon uithalen van de rand van de zestien meter en schoot de bal langs Kotarski. De arbiter floot direct voor de rust.

Late goal

FC Volendam kwam de tweede helft beter uit de kleedkamer dan Jong Ajax, de thuisploeg hanteerde zorgvuldig de lange bal. Toch kreeg Mateo Cassierra de kans om Jong Ajax tien minuten na de thee op voorsprong te zetten, hij faalde echter oog-in-oog met Verhulst. Twee minuten later leek Enzo Stroo te scoren, maar de grensrechter stak de vlag omhoog voor buitenspel. Stroo kwam twintig minuten later dichtbij via de omschakeling. De speler van Volendam kwam net een teenlengte tekort om binnen te tikken. In de 81ste minuut kwamen de beloften verdient op een 1-2 voorsprong. Een mooie demarrage van Ché Nunnely zette de verdedigers van Volendam in de schaduw, de buitenspeler zette mooi voor en Kaj Sierhuis kon afronden. De thuisploeg probeerde nog enigszins gevaar te stichten, maar het mocht niet baten.

Door de overwinningen van Jong Ajax, Fortuna en NEC, wordt het kampioenschap van de Jupiler League pas beslist op de laatste speeldag. Jong Ajax speelt dan thuis op zaterdag 28 april tegen MVV.