Jong Ajax heeft vrijdagavond de wedstrijd tegen FC Oss met 1-2 gewonnen. Voor de Amsterdammers waren Elton Acolatse en Vaclav Cerny trefzeker. Vlak na de aansluitingstreffer van FC Oss kreeg Leeroy Owusu een rode kaart, maar de ploeg van Andries Ulderink en Jaap Stam wist stand te houden.

Jong Ajax nam vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief. Zo nu en dan liet de beloftenploeg fraaie aanvallen zien, onder andere Frenkie de Jong, Richairo Zivkovic en Vaclav Cerny werden gevaarlijk voor Ajax. Oss hield echter aan de hand van doelman Xavier Mous, Ajax-huurling, stand. Na ruim een kwartier spelen kwamen de bezoekers verdiend op voorsprong: Elton Acolatse schoot fraai raak. Hoewel er in het vervolg van de eerste helft meer in had gezeten voor Jong Ajax, gingen de ploegen rustten met een 0-1 stand.

Het goede spel in de eerste helft kreeg vlak na rust een uitstekend vervolg. In de 49e minuut schoot Cerny raak in de korte hoek. Hiermee leek Ajax op rozen te zitten. Dat werd het, in het vervolg van de tweede helft, alles behalve. In de 52e minuut schoot Kamaci na een afgeslagen voorzet de aansluitingstreffer binnen. Doordat Owusu in de 65e minuut een rode kaart in ontvangst moest nemen, brak er een spannende slotfase aan. FC Oss begon er weer in te geloven, maar Jong Ajax kwam niet in de problemen en was via Sam Hendriks in de slotfase nog dichtbij de 1-3.