Jong Ajax heeft vanmiddag de eerste oefenwedstrij van het nieuwe seizoen met 5-0 gewonnen van HVV Holandia. Jong Ajax speelde in de eerste helft met een andere opstelling en een aantal andere spelers dan in de tweede helft. Robert Muric (foto), Sam Hendriks, Zakaria El Azzouzi (2x) en Queensy Menig waren verantwoordelijk voor de gemaakte doelpunten tegen Hollandia. Dragi Gudelj, het broertje van Nemanja begon in de basis.

“Vijf doelpunten, achterin niets weggegeven en de wedstrijd blessurevrij doorgekomen”, zo vatte Andries Ulderink het oefenduel met Hollandia samen op Ajax.nl. “Met name eind eerste en eind tweede helft hadden we misschien nog meer moeten scoren, maar dat we nog wat ongeduldig zijn en dat er nog wat te verbeteren valt, is alleen maar logisch zo vroeg in de voorbereiding.”

Jong Ajax had tegen Hollandia de gehele wedstrijd het overwicht. Na een aantal kleine kansen (vrije trap Muric, schot zijnet Cerny) opende Muric na een kleine 20 minuten de score. Cerny maakte ruimte, waarna de Kroaat door het midden soleerde en beheerst afmaakte.

Na de openingsgoal begon het nog iets beter te lopen. Donny van de Beek was dicht bij de tweede treffer, maar zijn vrije trap werd uit de kruising gehaald. Danny Bakker kopte niet veel later op de lat. Net voor het einde van de eerste helft was het wel raak. Sam Hendriks maakte af op aangeven van Muric

Opstelling Jong Ajax (eerste helft): Van der Hart; Dankerlui, Vissie, Warmerdam, Gudelj; Van de Beek, El Mahdioui, Bakker; Muric, Hendriks, Cerny.

Opstelling Jong Ajax (tweede helft): Groothuizen, Dankerlui, Vissie, Clement, Savastano, El Hasnaoui, Bakker, Meleg, Acolatse, Azzouzi, Menig.

17′ – Muric (1-0)
35′ – Hendriks (2-0)
65′ – El Azzouzi (3-0)
80′ – El Azzouzi (4-0)
90′ – Menig (5-0)

Jong Ajax speelt dinsdag 7 juli zijn volgende oefenwedstrijd in en tegen Putten.
Ajax nieuws Ajax1.nl Hollandia