De ploeg van Mitchell van der Gaag speelde op De Toekomst een enorm onaantrekkelijke wedstrijd en leek daarnaast ook te verliezen. De slotfase zette echter met doelpunten en een rode kaart de wedstrijd op zijn kop en zo kon Jong Ajax toch de drie punten in Amsterdam houden.

Vanaf de allereerste minuten hadden de Amsterdamse beloften veel meer balbezit dan de bezoekers uit Almere. De kansen bleven echter uit voor de Amsterdammers. Sterker nog, het was Almere, na zo’n half uur voetballen, met de eerste grote kans van de wedstrijd. Ricardo Kip schoot wild over en zo bleef de wedstrijd in evenwicht.

Weinig keuze voor Van der Gaag
Tien minuten later was het alsnog raak voor de bezoekers. Kik Pierie zat mis, waardoor Almere met een overtal richting het doel van Kotarski ging. Deze kans werd wel benut, Shayon Harrison passeerde de Kroatische doelman. Ondanks de nederlaag bleef Jong Ajax de bal in een te laag tempo rondspelen en zo werd de verdediging van Almere niet getest. Mitchell van der Gaag had ook weinig keuze om te wisselen, hij had namelijk slechts vijf man naast hem op de bank zitten.

De tweede helft ging het tempo ietwat omhoog, maar tot echte kansen kwam het niet. Tot drie minuten voor tijd, Traoré de bal na een scrimmage voor zijn voeten kreeg. Hij schoot eigenlijk een van zijn eerste kansen van de wedstrijd raak. Vanaf dit moment was het spektakel eindelijk begonnen. Kemper was enkele minuten daarvoor uitgevallen door een bal die hij hard tegen zijn gezicht had gekregen. Ondanks het ondertal bleven de beloften met tien man aanvallen en daardoor kreeg invaller Nick Venema de nodige kansen. In de 90eminuut kon hij vanaf een meter of 40 alleen op doelman Kotarski afstormen en dacht hij met zijn doelpunt Almere naar de drie punten te schieten.

Vier doelpunten binnen vijf minuten
Maar nee, Jong Ajax ging met nog ongeveer drie minuten op de klok nog vol op de aanval en vond de gelijkmaker binnen een minuut. Noa Lang, die als een van de weinige aanvallers voor wat dreiging zorgde, schoot binnen. Venema duwde vervolgens uit frustratie Jurgen Ekkelenkamp omver en dus gingen we de laatste twee minuten verder met 10 tegen 10. Tot het ongeloof van alle aanwezigen viel zelfs de derde treffer. Ekkelenkamp kreeg de bal voor zijn voeten en schoot hard in het dak van het goal. Zo werd het publiek op De Toekomst zo’n 80 minuten lang niet verwend, maar gingen alle Ajacieden vol verbazing (en met een goed gevoel) naar huis.

 


Met de code '5EU-CADEAU' krijg je €5 korting.