Jong Ajax heeft de eerste wedstrijd in de kampioenspoule met 0-1 gewonnen van Jong NAC Breda. Ondanks een vroege rode kaart van Eyong Enoh bleef de ploeg van trainer Gery Vink op de been. In de 26e minuut scoorde Mats Rits, nadat Lesley de Sa de lat raakte. Naast het positieve van de overwinning was er maandagavond ook de rentree van Miralem Sulejmani. De Serviër speelde een helft mee met Jong Ajax. Ook Eyong Enoh maakte zijn rentree, alhoewel dit niet direct als positief beschreven kan worden.

Jong Ajax was oppermachtig in de eerste helft. Vooral op het middenveld had de Amsterdamse jeugd het overwicht. Veelvuldig kwam de defensie van Jong NAC Breda in gevaar omdat ze de bal niet goed bij het Bredase middenveld kwijt konden. Een fout van het Brabantse middenveld leverde dan ook de 0-1 op. Een tegenstander speelde Danny Hoesen in op twintig meter van het doel. De spits bediende Lesley de Sa, die kiezelhard de lat raakte. Mats Rits stond daarna op de goede plek om alsnog de 0-1 op het scorebord te zetten. Vlak na de 0-1 had Lesley de Sa een goede kans op de 0-2, maar de buitenspeler aarzelde te lang.

Na rust ging het al snel mis voor Jong Ajax. Scheidsrechter Christiaan Bax zag Eyong Enoh een tikje uitdelen aan zijn directe tegenstander. Al dan niet terecht, de rode kaart werd uit de borstzak gehaald door de leidsman. Na de rode kaart werd Jong NAC Breda sterker. Hele grote kansen bleven echter uit voor de thuisploeg. Aan de andere kant was het invaller Lucas Andersen met een grote kans. De nieuwste Deen in Amsterdam volgde echter het voorbeeld van zijn collega en schoot misschien nog wel harder op de lat dan Lesley de Sa.

Na deze grote kans counterde Jong Ajax weer prima. Via Lucas Andersen kwam de bal bij de opkomende Ruben Ligeon. De verdediger annex middenvelder leek echter te twijfelen tussen een schot en voorzet en koos voor de verkeerde middenweg. Aan de andere kant moest doelman Mickey van der Hart nog ingrijpen. Mardoche Mputu haalde hard uit van twintig meter, maar met de nodigde moeite eindigde de bal in handen van de Amsterdamse goalie. Het krachtsverschil werd duidelijker in Breda, maar Jong Ajax bleef counteren. Er ontstonden nog wat hachelijke momenten voor het doel van Van der Hart, maar de goal bleef uit, waardoor de 0-1 op het scorebord bleef staan.

Door de overwinning is Jong Ajax goed begonnen aan de kampioenspoule van de beloftencompetitie. Door eerdere resultaten kwamen de Amsterdammers in deze poule van twaalf teams terecht. Volgende week ontvangt de ploeg van trainer Gery Vink Jong NEC op sportcomplex De Toekomst.