Zonder al teveel inspanningen heeft Jong Ajax maandagavond de wedstrijd tegen Jong Heerenveen/Emmen gewonnen. Op sportpark De Toekomst werd de wedstrijd al voor rust beslist door doelpunten van de Zuid-Afrikaan Thulani Serero en Mounir El Hamdaoui. Laatstgenoemde maakte zijn rentree bij Jong Ajax na drie maanden afwezigheid.

Beide ploegen begonnen afwachtend. Bij Jong Ajax mochten André Ooijer en Eyong Enoh in de basis starten van trainer Gery Vink. Vooral Enoh was weer prominent aanwezig op het veld. Het felle afjagen van de Kameroener zorgde ervoor dat Jong Heerenveen/Emmen geen grote kansen kon creëren. In de 25e minuut was er een keerpunt in de wedstrijd. Jens Streutker, speler van Jong Heerenveen/Emmen, hield de doorgebroken Lesley de Sa tegen en kreeg hiervoor de rode kaart.

Na de rode kaart ging Jong Ajax druk op zoek naar de openingstreffer. Deze viel uiteindelijk in de 33e minuut. Van dichtbij liet Mounir El Hamdaoui zien nog altijd een neusje voor de goal te hebben. Jong Ajax zette aan om voor de rust nog een tweede achter keeper Jurjan Wouda te prikken. Dit lukte in de 38e minuut. Thulani Serero mocht aanleggen voor een vrije trap aan de rand van de zestien. De Zuid-Afrikaan schoot via de paal en de keeper raak en zette zo de 2-0 ruststand op het scorebord.

De tweede helft was een stuk minder spectaculair. Jong Heerenveen/Emmen begon goed na de rustpauze, maar kon het de defensie van Jong Ajax niet moeilijk maken met tien man. Hoogtepunt, en meteen het dieptepunt, was het geblesseerd uitvallen van Ricardo Kip. De middenvelder, die vanaf 2003 voor Ajax speelt, mocht invallen maar raakte in een duel geblesseerd aan de knie. Kip kon niet verder voetballen en verliet onder begeleiding het veld. Over de ernst van de blessure is nog niets bekend.

Door de 2-0 overwinning behoudt Jong Ajax de aansluiting met de subtop. De ploeg van Gery Vink staat momenteel op een zesde plek in de beloftencompetitie. Jong Ajax behaalde uit 19 wedstrijden 30 punten. Volgende week gaat Jong Ajax op bezoek in Rotterdam. Op 26 maart speelt de ploeg dan een wedstrijd tegen Sparta. De wedstrijd begint om 18.30 en is te volgen via Ajax Exclusive TV.