Jong Ajax won op vrijdagavond de topper in de Jupiler League met 2-0 van NEC. Door de overwinning op NEC, weten de Amsterdammers aansluiting te houden met Fortuna Sittard. Het verschil tussen Fortuna en Jong Ajax blijft één punt.

Omschakeling

In tegenstelling tot de wedstrijd van afgelopen maandag tegen FC Dordrecht, waar Jong Ajax vooral de aanval zocht. Koos Michael Reiziger ervoor om op de omschakeling te spelen. Dit had een goed effect. NEC kwam het eerste dichtbij een treffer, maar Ferdi Kadioglu maaide over de bal heen. De Amsterdamse beloften wisten daarna wel te scoren via Pasquali, na een mooie actie van Dennis Johnsen schoot laatstgenoemde op de keeper. Pasquali was er als de kippen bij om in de rebound even goed toe te slaan, en daarmee Jong Ajax aan de leiding te brengen. Mateo Cassierra kwam nog geen twee minuten later in scoringspositie en kon het elftal van Reiziger naar een grotere marge tillen. Dit liet de Colombiaan echter na, omdat zijn schot rakelings naast het doel van NEC vloog. Cassierra zou vervolgens wel tot scoren komen. Na twintig minuten voetballen rondde de Colombiaan mooi af nadat hij de keeper van de Nijmegenaren mooi had omspeelt. Hierna volgde er een periode waarin er weinig gebeurde. Tot vijf minuten voor de theepauze NEC nog een keer dichtbij kwam, Braken kopte rakelings naast. Jong Ajax kreeg ook nog een dot van een kans, maar Ché Nunnely wist deze niet om te zetten in een doelpunt. Scheidsrechter Janssen floot daarna voor de rust.

In de tweede helft gebeurde er beduidend weinig, de Amsterdammers hielden de ruimtes dicht. Hierdoor kon NEC amper kansen creëren en kon Jong Ajax de wedstrijd rustig uitspelen. Vlak na de rust kwam Doekhi nog namens Jong Ajax dichtbij, maar zijn inzet kon nog ternauwernood worden gekeerd door een verdediger van NEC. Kortom, het was voor het oog een teleurstellende tweede helft. NEC leek na de 2-0 volledig van slag en kwam die klap ook niet meer te boven. De meegereisde fans van NEC lieten daarom hun teleurstelling en ongeloof blijken na afloop van de wedstrijd.

Jong Ajax speelt de komende wedstrijd uit tegen FC Den Bosch. Maandag 9 april treden de beloften aan in Den Bosch, aftrap is om 20:00.