Jong Ajax
Stroomuitval tijdens Volendam – Jong Ajax

Jong Ajax heeft een doelpuntrijk duel tegen FC Volendam met 3-4 gewonnen. In de elfde minuut viel de stroom uit in het stadion en werd de wedstrijd voor een half uur stilgelegd.

Keeper Stan van Bladeren maakte in het duel zijn debuut in het betaalde voetbal. Hij zag de ploeg al in de achtste minuut op voorsprong komen. Robert Muric liep drie man voorbij en schoot met links in de rechter bovenhoek. Kort daarna  viel de stroom uit in het stadion en moesten de spelers van het veld. Het duel lag een half uur stil. Trainer Andries Ulderink: “Dat was lastig. Niet alleen voor ons maar ook voor Volendam. Gelukkig konden we wel door.”

In het vervolg van de eerste helft ontstond er een wat gelijkwaardige wedstrijd. Maar na de 2-0 van Robert Muric leek Ajax op rozen te zitten. Vier minuten voor rust scoorde Kuwas echter de 1-2 en drie minuten later was het Brands die 2-2 maakte. In de 45e minuut nam de thuisploeg ook nog eens de voorsprong dankzij Kuwas: 3-2. “We gaan de beelden even goed terugkijken, want dit mag natuurlijk nooit gebeuren. Voor hetzelfde geld geef je die wedstrijd helemaal weg,” aldus Ulderink. Jong Ajax wist zich echter te herpakken en kreeg in de laatste minuut eerste helft een strafschop. Richairo Zivkovic scoorde en zorgde voor zijn veertiende treffer in de Jupiler League.

De tweede helft voltrok zich in een rustiger tempo. “Het was niet altijd even geweldig. Er waren veel lange ballen, waardoor de wedstrijd snel op en neer ging. En het was een fysieke strijd. Ik vind het dan ook erg knap dat deze jonge ploeg goed in die strijd meekon.”

Toch wist Ajax aan het eind van de wedstrijd toch de drie punten mee te nemen. Django Warmerdam scoorde dankzij Elton Acolatse de 3-4. “De ontlading was groot bij de spelers. Het zou mooi zijn als we deze stijgende lijn kunnen doorzetten”, besloot Ulderink na afloop.

Scoreverloop: 8. Muric 0-1, 24. Muric 0-2, 41. Kuwas 1-2, 44. Brands 2-2, 45. Kuwas 3-2, 45+1. Zivkovic (p) 3-3, 87. Warmerdam 3-4

Opstelling Jong Ajax: Van Bladeren; Lartey Sanniez, Mirani, Van Bruggen, Owusu (62.Dankerlui); Sporkslede, Bakker, Warmerdam; Muric (73. Acolatse), Zivkovic, Hendriks Ajax nieuws Ajax1.nl