Jong Ajax heeft woensdagavond met 5-0 gewonnen van JVC Cuijk. Zakaria El Azzouzi was met drie doelpunten de man van de wedstrijd. Voor Jong Ajax was dit de vierde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Van die eerdere oefenwedstrijden werden er twee gewonnen (5-0 tegen Hollandia en 9-0 tegen SDC Putten) en één gelijkgespeeld (1-1 tegen De Treffers).

Op Sportpark De Toekomst bestond woensdagavond de basisopstelling voor het grootste gedeelte uit spelers die vorig seizoen nog hun wedstrijden speelden in de A1. Naast deze talenten speelden er ook nog een aantal ‘ervaren’ spelers mee: Django Warmerdam, Milan Vissie, Robert Muric en Abdel El Hasnaoui. Deze vier zaten vorig seizoen ook al bij de selectie van Jong Ajax.

De eerste helft ging aardig gelijk op. Beide teams kregen kansen. JVC Cuijk was fysiek alleen iets sterker dan de talenten van Ajax. Na een slechte uittrap van de doelman van Cuijk belandde de bal voor de voeten van El Azzouzi, die vervolgens al wandelend over de doellijn tekende voor zijn eerste doelpunt van de avond.

In de tweede helft was het éénrichtingsverkeer. Na een klein kwartier betaalden de jonge Ajacieden dit ook uit in doelpunten. Na een goede actie van Clement kon El Azzouzi zijn tweede doelpunt van de avond binnen schieten. Het derde doelpunt kwam op naam van Meleg. Hij schoot een vrije trap hard achter de doelman van Cuijk. Muric nam het vierde doelpunt van Jong Ajax voor zijn rekening. Na een schitterende actie krulde hij de bal in de verre hoek. Het slotakkoord van de avond was weer voor El Azzouzi. Hij completeerde zijn hattrick door een voorzet van dichtbij binnen te tikken.

Trainer Ulderink keek op Ajax.nl tevreden terug op de wedstrijd. Hij zag echter nog wel wat verbeterpunten. “De eerste helft was niet goed. We gingen veel te snel op zoek naar kansen, waardoor we geen geduld in het spel hadden. Qua druk zetten was het de hele wedstrijd heel aardig, en uit dat druk zetten kwamen ook de eerste twee doelpunten. In de tweede helft was de intentie beter, en in het laatste half uur was het echt heel goed. De ruimtes bij Cuijk werden, misschien door de vermoeidheid, wat groter maar wij speelden sneller de bal via de vleugels en konden zo makkelijk uitlopen.”

Op vrijdag 7 augustus begint de competitie voor Jong Ajax met een uitwedstrijd tegen Achilles ’29. Volgens Ulderink is Jong Ajax op de goede weg beland richting de competitiestart.  “We krijgen er nu weer wat spelers bij die met Oranje onder 19 speelden op het EK of met Ajax 1 hebben getraind. De groep wordt zo compleet. Het wordt interessant om te kijken hoe we het in de volgende oefenwedstrijden doen tegen Newcastle United onder 23 en Al Rayyan, twee ploegen die van ons niveau zijn of misschien nog wel iets beter. Maar al met al denk ik dat we op de goede weg zijn.”