Jong Ajax heeft ook het thuisduel met Sparta gewonnen. Sparta kwam als koploper op bezoek op de Toekomst, maar Jong Ajax liet vanaf de eerste minuut merken dat er niks te halen was voor de bezoekers. De Wit en Cerny scoorden namens de Amsterdamse beloften. 

Op een drukke Toekomst begon Jong Ajax goed aan de wedstrijd. De ploeg van Michael Reiziger won de afgelopen drie wedstrijden en lijkt de stijgende lijn te pakken te hebben. Sierhuis was de eerste met een mooie poging, hij zag doelman Kortsmit iets te ver voor zijn doel staan, maar schoot net over.

Prachtig schot De Wit
Na een pass van Gravenberch, kon de aanvoerder aanleggen voor een schot en hij schoot de bal voortreffelijk in de rechterbovenhoek. De wedstrijd die Ajax domineerde zat echter niet vol kansen, maar Jong Ajax was wel duidelijk de bovenliggende partij.

Naar binnen en schieten
In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Het was wachten op de tweede treffer voor Jong Ajax. En deze treffer kwam een kwartier voor tijd ook. Cerny kwam goed naar binnen en schoot de bal over de grond precies in de hoek.

Goede afsluiting van eerste seizoenshelft
Jong Ajax sloot met deze wedstrijd een wisselende eerste seizoenshelft af. Waar het in de eerste weken af en toe prima speelde, maar ook zeker af en toe wedstrijden verloor door individuele foutjes. De laatste weken lijkt er echter een stijgende lijn te zijn en worden er goede wedstrijden gespeeld en wordt er vooral ook gewonnen.