Jong Ajax heeft op bezoek bij Telstar met 2-3 gewonnen. De beloften kwamen op voorsprong via goals van Ter Heide, Eiting en Ekkelenkamp. In de slotfase werd het nog onverwachts spannend.

De eerste dreiging van de wedstrijd kwam vanuit de thuisploeg en dat resulteerde in een grote kans voor Gilmour, maar hij schoot hard over. De ‘Witte Leeuwen’ bleven kansen missen en Jong Ajax liet zich van zijn meest efficiënte kant zien. Ter Heide maakte zich op de rand van het strafschopgebied vrij en schoot beheerst in de hoek binnen.

Beide buitenspelers (Kühn & Mendez) zaten niet in de wedstrijd. De Amerikaan was direct na rust de eerste die het veld verliet en Kühn werd zo’n twintig minuten later ook gewisseld. Ook in de tweede helft had Telstar de kansen, maar verzuimden ze te scoren.

Na ruim een uur voetballen kwam Jong Ajax er weer uit, maar had een vrijstaande Traoré te veel tijd nodig voor de aanname. De spits uit Burkina Faso werd echter wel gevloerd en dus kon Carel Eiting de daaropvolgende strafschop binnen schieten.

Onverwachte spanning
Ook daarna was Traoré belangrijk bij de 0-3. Zittend op de grond, gaf hij de bal toch goed aan Ekkelenkamp, die rustig de derde treffer van de avond maakte en daarmee de wedstrijd leek te beslissen. Niets bleek minder waar, want in de 85e minuut kwam opeens de 1-3 uit de lucht vallen en zo’n minuut later uit een penalty ook de 2-3.

De beloften trokken uiteindelijk toch de overwinning over de streep. Met 33 punten uit 17 wedstrijden staat de ploeg van Van der Gaag in de top van de Keuken Kampioen Divisie. De volgende wedstrijd is op 9 december in eigen huis tegen Roda JC.